ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΥΝΕΣ»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr      "

Νίκος ΧειλαδάκηςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους μεγάλης ενδείας και λιμού τα σκυλιά συχνά στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και φτάνουν στο σημείο κανιβαλισμού, δηλαδή προσπαθώντας να επιβιώσουν αλληοφαγώνονται μεταξύ τους. Κάπως έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης χώρας, της χώρας που προδόθηκε από τους ηγέτες της και σύρθηκε σιδηροδέσμια στον γκρεμό.

Πολλοί έχουν την ελπίδα να δώσει ο ίδιος ο λαός την πρέπουσα τιμωρία σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» του που κατέστρεψαν τα πάντα. Η εντύπωση όμως είναι ότι αυτό ο λαός καταπονημένος και εξουθενωμένος, αυτός ο λαός που δεν έχει καμιά ηγεσία, καθώς όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να τον καθοδηγήσουν στην απελευθέρωση από την μνημονιακή κατοχή του κάνουν τον «έξυπνο» και… χορεύουν μόνο έξω από τον χορό, είναι ανίκανος να σωθεί. Στρατός, δικαιοσύνη, ιεραρχία, διανοούμενοι, βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης αδράνειας και το μόνο που ξέρουν είναι η «σιγή της σφίγγας» ενώ παρακολουθούν απρόσωποι την χώρα να βουλιάζει στο χάος και στον αφανισμό.
Τι απομένει λοιπόν από όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που μόνο η αιθαλομίχλη που πνίγει τις ανάσες των Ελλήνων καθώς καίνε ότι βρουν μπροστά τους για να ζεσταθούν την απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ; Αυτό που απομένει για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγεία, είναι αυτό που έχει αρχίσει να «χαράζει» με όλες τις παρενέργειες και τις αλυσιδωτές εκρήξεις του με ανυπολόγιστες ακόμα συνέπειες. Το μόνο που φαίνεται ότι αυτή την στιγμή μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς την σωτηρία, είναι όλος αυτός ο συρφετός να αρχίσει να αλληλοφαγώνεται καθώς τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε. είναι πλέον αδιέξοδα και για τον ίδιο και για την δική του επιβίωση. Έτσι, άρχισαν δειλά δειλά κάποια σκάνδαλα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Έτσι όλη αυτή η «μπόχα», καθώς άρχισε να σκάει το σπυρί και το πύο να βγαίνει στην επιφάνεια, άρχισε να αναδύει όλη την «βρώμα» της σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικοί κλέφτες και απατεώνες, καναλάρχες νταβατζήδες, μεγάλοδημοσιογράφοι δοσίλογοι, διαπλεκόμενοι που στήριξαν με γεμάτα τα βιβλιάρια των καταθέσεων τους αυτό το σάπιο σύστημα, έχουν αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται και να βγάζουν το ένα μετά το άλλο, τα «άπλυτα» του άλλου στην φόρα. Έκπληκτοι συχνά ακόμα και οι ίδιοι, δεν πιστεύουν στα μάτια τους πως αυτό το σύστημα δείχνει να καταρρέει από μόνο του καθώς βασίστηκε στην μεγαλύτερη σήψη που υπήρξε ποτέ στην ελληνική ιστορία. Μίζες, εξοπλιστικά σκάνδαλα, δάνεια μαϊμού, επιδοτήσεις πλαστές, τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο, σκιαγραφούν όλο αυτό το «τοπίο της αμαρτίας» που δημιουργήθηκε κυρίως τα τελευταία τριάντα χρόνια σέρνοντας αυτόν τον λαό στην αρχή σε μια παστή εικονική ευδαιμονία, και στην συνέχεια στον Καιάδα.
Βέβαια, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι υπάρχει και η ευκαιρία των επερχόμενων εκλογών. Η ευκαιρία να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε όλους αυτούς που έχουν ακόμα το θράσος να εμφανίζονται και να χαμογελούν πάνω στα πτώματα που συσσώρευσαν. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όλες οι προηγούμενες ευκαιρίες αποδείχτηκαν… μόνο ευκαιρίες και η… λερναία Ύδρα έχει πολλά κεφάλια. Η πολυετή τηλεοπτική καλλιέργεια της αποχαύνωσης, έχει αποδώσει πολύ πλουσίους καρπούς και ο… καναπές έχει γίνει το εθνικό μας έμβλημα. Η μόνη ίσως πολύ σοβαρή ελπίδα να σωθεί η Ελλάδα, μια χώρα από τις πιο προνομιούχες σε όλο τον κόσμο, είναι όλα αυτοί οι «κύνες» να
αλληλοσπαραχτούν μεταξύ τους. Ήδη το «πάρτι» έχει αρχίσει και έπεται συγκλονιστική συνέχεια. Αν πάλι έχω άδικο, τότε μακάρι!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου