ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αθώος ο υπολοχαγός που δεν υπηρετεί για πρόσφυγες...




Αθώος ο υπολοχαγός που δεν υπηρετεί για πρόσφυγες...

    Αρνήθηκε τον ανθρωπιστικό ρόλο του στρατού και... δικαιώθηκε! Αθώοςκρίθηκε χθες από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης υπολοχαγός που -ενώ διατάχθηκεαρνήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα συντονιστή σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Ενας μόνιμος αρχιλοχίας με την ίδια κατηγορία πήρε αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου  του 2018.

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός


walnuts-660

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός.

Ξυπνάτε αγχωμένοι; Κουρασμένοι περισσότερο από τη στιγμή που ξαπλώσατε για ύπνο; Και όχι μόνο αυτό, έχετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα βάρους, ανεξέλεγκτη όρεξη τις βραδινές ώρες και μόνιμο αίσθημα άγχους.
‘Ισως η απάντηση εν τέλει να βρίσκεται στο ίδιο το αίσθημα άγχους που σας…
κατατρέχει όλη την ημέρα. Ειδικότερα, φαίνεται πως η ορμόνη του… άγχους, η κορτιζόλη μπορεί να ευθύνεται για όλα τα παραπάνω.
Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια, σε απόκριση στις φυσιολογικές σωματικές διεργασίες, που κυμαίνονται από το πρωινό ξύπνημα και την άσκηση, ως την αντιμετώπιση αγχωτικών καταστάσεων. Η κορτιζόλη δρα σε περιόδους στρες και αφορά τον εφοδιασμό του σώματος με ενέργεια.
Ειδικά στις γυναίκες απαντάται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο αίμα κατά το πρωινό ξύπνημα και τις ύστερες – πριν το ύπνο – βραδινές ώρες.