ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«Εκρηξη» της ΓΕΝΟΠ για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ




«Εκρηξη» της ΓΕΝΟΠ για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

https://www.iefimerida.gr
    Εντονα αντέδρασε η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) στην εξαγγελία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΝ να μειώσει την προνομιακή έκπτωση στα τιμολόγια που έχουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
    Η κυβερνητική απόφαση για τους εργαζομένους της ΔΕΗ αφορά την προνομιακή έκπτωση ύψους -κατά μέσο όρο- 75% που έχει στα τιμολόγια του ρεύματος το προσωπικό της ΔΕΗ, η οποία είχε εγκριθεί με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) του 1990-91.
    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκπτώσεις αυτές για το προσωπικό της ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις (ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κ.λπ).

Στην οθόνη του κινητού οι τιμές των σούπερ μάρκετ




Στην οθόνη του κινητού οι τιμές των σούπερ μάρκετ

euro2day.gr
    Στα κινητά τηλέφωνα των καταναλωτών θα αποστέλλονται έως το τέλος του έτους οι τιμές βασικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ, αλλά και οι τιμές των καυσίμων. Μάλιστα, επειδή θα χρησιμοποιηθεί και η υπηρεσία του γεοεντοπισμού, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.
    Η δυνατότητα αυτή, θα δοθεί μέσω της νέας υπηρεσίας που θα παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία θα επονομαστεί e-καταναλωτής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά οι τιμές λιανικής αγαθών και καυσίμων. Η πλατφόρμα αυτή θα καταλήγει σε application μέσω της οποίας οι καταναλωτές που θα την ενεργοποιήσουν, θα "εντοπίζονται" και θα ενημερώνονται για τις τιμές των σούπερ μάρκετ και των καυσίμων στην περιοχή που κινούνται.

Το κτίριο που βλέπετε είναι δημόσια τουαλέτα στη Νορβηγία!



Το κτίριο που βλέπετε είναι δημόσια τουαλέτα στη
 Νορβηγία!
 







   Οι Σκανδιναβικές χώρες ξεχωρίζουν για την εκπληκτική τους φύση, τους φιλόξενους ανθρώπους και
 την κομψή, μινιμαλιστική αρχιτεκτονική τους, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας αποτελεί το κτήριο 
που θα δείτε παρακάτω.