ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Οι διακοπές

Κάποτε, σε ένα χωριό της Κρήτης παντρεύτηκε ο Σήφης τη Μαρία, μια νεαρή χήρα, που όμως έκανε θαύματα στο κρεβάτι. Τριαντάρης αυτός, εικοσάρα αυτή, έδιναν κάθε βράδυ στο κρεβάτι να καταλάβει. Όμως ο πατέρας του Σήφη τον έβλεπε συνέχεια να είναι πιο αδύναμος, να μην μπορεί να δουλέψει. Κατάλαβε δηλαδή ότι ζοριζόταν ο κακομοίρης κάθε βράδυ να τα βγάλει πέρα με τη Μαρία. 
Μια μέρα λοιπόν το λέει: 

ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2,6 ΔΙΣ. ΣΤΟ ΙΣΟΣΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

06/07/2017

Έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ στο συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2017, βάσει των διαθέσιμων μη εποχιακά διορθωμένων δεδομένων της Eurostat.

Το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι!




    Το πιο πιθανό είναι πως πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξη του Krugerrand (Κρούγκεραντ), αλλά αποτελεί το χρυσό νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για το χρυσό Νόμισμα της Νοτίου Αφρικής που μέχρι το 1980 αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών νομισμάτων. Κόπηκε για πρώτη φορά το 1967 και στην μία όψη του φέρει χαραγμένο το πρόσωπο του Paul Kruger, πρώτου προέδρου της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής (σχεδιασμένο από τον Otto Schultz) ενώ στην άλλη πλευρά αποτυπώνεται το springrock (εθνικό ζώο και σύμβολο της Νοτίου Αφρικής) (σχεδιάστηκε από το Coert Steynberg). Παράγεται στο Rand Refinery, ένα από τα μεγαλύτερα χυτήρια χρυσού παγκοσμίως έξω από Γιοχάνεσμπουργκ, και είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο ενώ ρευστοποιείται άμεσα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.