ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ: H συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη -Τι είπε για οικονομία, πρόωρες εκλογές και ΠτΔ



ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΘ: H συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη -Τι είπε για οικονομία, πρόωρες εκλογές και ΠτΔ



NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και απάντησε για περισσότερες από 2,5 ώρες σε πάνω από 50 ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ.
    Ετσι, με την μεγάλη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο, ολοκληρώθηκε η τριήμερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 15 μέτρα, με φοροελαφρύνσεις και επιδόματα στις πιο αδύναμες ομάδες.  Παράλληλα, έθεσε ως κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα την ανάπτυξη και ανέλυσε το πλάνο για την επίτευξη της «ανάπτυξης για όλους».
Σημεία από τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα 15 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ



Τα 15 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ



NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Θέτοντας την ανάπτυξη ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων που θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει στήριξη πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ:

Αναδρομικά ενστόλων 2019: Έρχεται νέο «πακέτο» από το ΣτΕ




Αναδρομικά ενστόλων 2019: Έρχεται νέο «πακέτο» από το ΣτΕ

Το έστειλε ο Βασίλης Σινανίδης
https://www.armyvoice.gr
Αναδρομικά ενστόλων 2019: Έρχεται νέο «πακέτο» από το ΣτΕ – Κρίθηκε αντισυνταγματικό το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε το 2017 από τον ΣΥΡΙΖΑ
    Μια ακόμη δημοσιονομική βόμβα… μεγατόνων πυροδοτεί απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε τον Μάιο και με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του ν. 4472/2017, για την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων, τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 852/2019 απόφαση, με την οποία έγινε αποδεκτή προσφυγή των συνδικαλιστικών σωματείων των αστυνομικών κατά των διατάξεων του ν. 4472/2017.
    Λόγω, όμως, του μείζονος ενδιαφέροντος της κρινόμενης υπόθεσης αποφασίσθηκε η παραπομπή της σε συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία θα λάβει και την οριστική απόφαση.
Αναδρομικά ενστόλων:  Αποκατάσταση
    Με την απόφαση 852/2019 αναγνωρίζεται ουσιαστικά ως συνταγματικά αποδεκτό το ύψος των συνολικών αποδοχών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2012 με βάση τις διατάξεις του παλαιού νόμου 3205/2003.
    Δηλαδή με βάση την απόφαση αυτή, το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει στους ενστόλους, αναδρομικά από το 2017, ποσά που αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ:
        α) του ύψους των συνολικών αποδοχών όπως διαμορφώνονται μέχρι 31-12-2016 μετά την πλήρη αποκατάστασή τους βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που επέφερε από τον Αύγουστο του 2012 ο ν. 4093/2012,
        β) του ύψους των συνολικών αποδοχών τους, όπως διαμορφώθηκαν από το 2017 με βάση το ν. 4472/2017 για την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων.
Τι προέβλεπε…
    Υπενθυμίζεται ότι με το ν. 4472/2017:

Πραγματοποιεί 22-9-2019 Εκδρομή στην ΑΙΓΙΝΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην ΑΙΓΙΝΑ 22-9-2019 ημέρα " ΚΥΡΙΑΚΗ " . 

΄Οσοι ενδιαφέρονται αποστολή στο fax  2752023482 Ονοματεπώνυμο και Τηλέφωνο - ΚΙΝΗΤΟ ή στο e-mail : s.a.s.a.2015anapli@gmail.com