ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στο TaxisNet τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2015... " Υπάρχει και Ετικέτα για ανεύρεση - εκτύπωση ως προς την εξυπηρέτησή σας "

Στην αναφερόμενη ετικέτα " ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2015 " μπορείτε να μπείτε και να τυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας σας αλλά και στην παρούσα. 



Στη διάθεσή τους από σήμερα μπορούν να έχουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν για το 2015. 
Τα εκκαθαριστικά ανέβηκαν στο taxisnet και όποιος θέλει μπορεί να τα τυπώσει και να πληρώσει έχοντας προσθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

ΣΕ ΕΙΔΑ… ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…

ΠΗΓΗ : "  Votegreece.gr    " 

ζητιανος
Γράφουν οι Παναγιώτης Κεΐσογλου και Γρηγόρης Λεβεντόπουλος.
Σε είδα στην συμπρωτεύουσα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Καθιστός, έξω από τη φλύαρη βιτρίνα. Μπότες 450€, τσάντα 780€, φουλάρι 320€, παλτό 1100€. Επώνυμες μάρκες, όμορφοι στολισμοί και εξεζητημένη δικόσμηση δημιουργούν ένα θελκτικό πακέτο για τον υποψήφιο αγοραστή. Καλλίγραμμες κούκλες στη βιτρίνα ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας, φωτογραφίες με την καινούρια χειμερινή collection, φαντεζί σκηνικά και εντυπωσιακές disco balls που κι ο ίδιος ο Τραβόλτα στον “πυρετό το Σαββατόβραδο” θα ζήλευε. Κάποτε έμοιαζαν τόσο μεγάλα στα μικρά μας μάτια όλα αυτά. Αντιστρόφως ανά λογα τα μεγέθη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΗΓΗ : " Votegreece.gr   " 

ταυτοτητα φωτοτυπια
Το ΙΝΚΑ ενημερώνει πως οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο.. για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr   " 

γιαγια
Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δεν σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ : "  http://www.votegreece.gr    " 

αναψυκτικα κολα
Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

ΝΕΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. VIDEO

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr   " 

εθνικος υμνος στην αγια σοφια
Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα των αρχών και των αξιών!
Οι Έλληνες που είχαν το θάρρος να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Σας ευχαριστούμε!

3 φθινοπωρινές συνταγές που κάνουν καλό στην καρδιά. Στο΄Αγιον΄Ορος ξέρουν τι τρώνε


Νοεμβρίου 1, 2014 — Χαράλαμπος
κολοκυθόσουπα
Τώρα που ο καιρός σιγά-σιγά «δροσίζει» επικίνδυνα, οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν και γίνονται ανάλογες της εποχής. Δείτε πώς να μαγειρέψετε πιο… φθινοπωρινά, κάνοντας ταυτόχρονα καλό στην καρδιά σας.
Καλές οι σαλάτες και το… σούσι που παραγγέλνατε συχνά-πυκνά το καλοκαίρι, τώρα, όμως, ο καιρός ετοιμάζεται για πιο χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που αυτόματα μας κάνει να προτιμάμε άλλα φαγητά και να μαγειρεύουμε λίγο διαφορετικά από το καλοκαίρι.
Κρατήστε, λοιπόν, τις σαλάτες σαν συνοδευτικά και δοκιμάστε 3 συνταγές που θα σας βάλουν στο κλίμα και θα κάνουν ταυτόχρονα καλό στην καρδιά σας.

Αδημοσίευτες Εμπειρίες με τον Γέροντα Παΐσιο!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 1:40 πμ, Last Updated: 
Έχοντας γνωρίσει και συναναστραφεί, όσο μου ήταν δυνατό, τον Γέροντα Παΐσιο κατά τα τέσσερα τελευταία  χρόνια της επίγειας ζωής του, το καλοκαίρι εκείνο του 1994, πληροφορήθηκα αρκετές μέρες μετά την 12η Ιουλίου για τον θάνατο του, αφού άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει οδηγίες να μην ανακοινωθεί τίποτα για τουλάχιστον τέσσερις μέρες.

Τα εμπόδια της Προσευχής και η κατανίκησή τους

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 9:23 πμ, Last Updated: 
Το να προσεύχεται κανείς και να αφοσιώνεται στο έργο της προσευχής είναι αγώνισμα. Πρόκειται για έναν κοπιώδη αγώνα. Όπως αναφέρει και ο γέροντας Σωφρόνιος…
 
…“ενίοτε η προσευχή ρέει μέσα μας σαν ισχυρός ποταμός και άλλοτε ή καρδιά μας αποβαίνει αποξηραμένη”. Ό αγωνιζόμενος στο άθλημα της προσευχής χριστιανός έχει να αντιμετωπίσει ένα πλήθος εμποδίων, τα όποια ορθώνονται εμπρός του εξαιτίας του αόρατου πολέμου του διαβόλου, αλλά κι εξαιτίας της αμαρτωλότητάς του. Τα εμπόδια αυτά θα μπορούσαμε να τα αναφέρουμε ως εξής:

Εγκύκλιος ΔΙΣ: Δεν τελείται νεκρώσιμος ακολουθία σε όποιον δηλώνει επιθυμία καύσεως του σώματός του

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 10:10 πμ, Last Updated: 

 gtr-e1414774163957

«Περί τῶν κανονικῶν συνεπειῶν τῆς καύσεως νεκρῶν»
Πρωτ. 5055 Ἀριθμ. Διεκπ. 2415
Ἀθήνῃσι 29ῃ Ὀκτωβρίου 2014
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 9 5 9
Πρός
Τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Εἰς τάς Ἕδρας των
Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, μέ ἀφορμή τό νέο νομοθετικό καθεστώς γιά τήν ἀποτέφρωση νεκρῶν, σύμφωνα μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 156/1-8-2014, τ. Α΄),
κατά τήν Συνεδρία Αὐτῆς τῆς 14ης μηνός Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., ἐπελήφθη καί τοῦ ζητήματος τούτου καί ἀπεφάσισε νά σᾶς ἐνημερώσει περί τῶν κανονικῶν συνεπειῶν ἀπό τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος.

Δείτε τι έπαθε ο Εισαγγελέας που κατηγόρησε τον Άγιο Νεκτάριο!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 9:08 πμ, Last Updated: 
12
Στο παρακάτω συγκλονιστικό κείμενο, που δημοσιεύει το agioritikovima.gr, θα διαβάσετε τι έπαθε ένας εισαγγελέας που κατηγόρησε άδικα τον Άγιο Νεκτάριο…
Πράγματι, ο Άγιος Νεκτάριος δέχθηκε πολλές συκοφαντίες από κάποιο γνωστό Εισαγγελέα της εποχής που τον κατηγορούσε για πολύ αισχρά και ανήθικα πράγματα, αλλά και από τον μασόνο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Μελέτιο Μεταξάκη και μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Πούτιν: Πού είναι οι υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας όταν διώκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 8:24 πμ, Last Updated: 
poutin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατακρίνει την υποκρισία της Δύσης, καθώς φαινομενικά κάνει αγώνες και κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως στην πράξη τηρεί σιγή ιχθύος και σιωπά αναφορικά με τη δίωξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, σε συνεδρίαση του Κρεμλίνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποστόμωσαν όλους τους παρευρισκομένους.

Μεταμόσχευση Νεκρῆς Καρδιᾶς

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 6:05 πμ, Last Updated: 

Ἐάν ἡ ἰατρική αὐτή ἐπιτυχία ἑδραιωθεῖ, παύουν ὅλοι οἱ προβληματισμοί γύρω ἀπό τό θέμα αὐτό. Θά μπορεῖ ὁ οἱοσδήποτε νά γίνει δωρητής σώματος χωρίς κανένα φόβο.

 kar

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη, θεολόγου – Καρδιολόγου
– Ἡ μεταμόσχευση ὀργάνων, τό μεγαλύτερο ἴσως ἰατρικό ἐπίτευγμα τῶν τελευταίων χρόνων, ἑδράζεται μέχρι καί σήμερα σέ ἕνα ἀμαρτωλό θεμέλιο: Στόν «Ἐγκεφαλικό θάνατο».

Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ KANTIΩΤΗΣ ΒΡΟΤΟΦΩΝΕI: H MAKEΔONIA MAΣ HTO EINAI KAI ΘA EINAI ΠANTA EΛΛHNIKH

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 31, 2014 at 11:35 μμ, Last Updated: 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 104η ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ 2/2/1970
(«Aπό τους πρώτους που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε  η Μακεδονία από την προπαγάνδα γειτονικών λαών ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Κατήγγειλε και αποκάλυψε τους σκοπούς της νεοσύστατης τότε λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας» και προέτρεψε τους κληρικούς της Μητροπόλεως του να συλλέξουν και απο το μικρότερο ακόμη χωριό τα στοιχεία εκείνα που βροντοφωνούν ότι η Μακεδονία ήτο είνε και θα μείνει πάντα Ελληνική. Μίλησε και αγωνίστηκε για την Ελληνικότητα της Mακεδονίας, όταν ακόμη οι πολιτικοί μας σιωπούσαν, γιατί δεν έβλεπαν η δεν λογάριαζαν τον κίνδυνο. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να του το συγχωρέσουν. Τον απείλησαν κατ’ επανάλειψη ότι θα τον εκτελέσουν. Στο Σκοπιανό ραδιόφωνο τον αποκαλούσαν εχθρό της Μακεδονίας. Σήμερα υπάρχουν ιστοσελίδες του διαδικτύου που τον υβρίζουν κατά τον ελεεινότερο τρόπο. Τον ονομάζουν «ιερό εξεταστή», «μπουλτουζέρι των ναών», «Χουϊμενή της Μακεδονίας» κ.τ.λπ.)

«H MAKEΔONIA MAΣ HTO, EINAI KAI ΘA EINAI ΠANTA EΛΛHNIKH»

«H Mακεδονία, αγαπητοί μας, υπήρξε ανέκαθεν χώρα Ελληνική. O Στράβων, ο πατήρ της γεωγραφίας, πρό δύο χιλιάδων περίπου ετών, βασιζόμενος εις πλήθος μαρτυριών και παρατηρήσεων, κατά τρόπον αναμφισβήτητον διεκήρυξεν εις τον κόσμον, ότι η Mακεδονία είναι Ελληνική· «Έστιν ουν Eλλάς και η Mακεδονία». Της Μακεδονίας τέκνα υπήρξαν ένδοξοι άνδρες, οι οποίοι διέπρεψαν εις τέχνας και επιστήμας και συνετέλεσαν ουκ ολίγον εις την δημιουργία του Ελληνικού θαύματος. Να αναφέρωμε ονόματα; Αρκεί και μόνο το όνομα του μεγίστου φιλοσόφου της αρχαιότητος Αριστοτέλη, ο οποίος, ως γνωστόν, εγεννήθη εις τα Στάγειρα της Χαλκιδικής. Μαθητής δε αυτού υπήρξεν ο ενδοξότερος βασιλεύς της Ελλάδος ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών. Ούτος, εμπνεόμενος από τα ιδεώδη, τα οποία του ενέπνευσε ο μέγας διδάσκαλός περί ενότητος της Ελληνικής φυλής και του προορισμού αυτής εν τω κόσμω, ώρμησεν εκ της Μακεδονίας και ως αετός ετάνυσε τας πτέρυγάς του και έφθασε μέχρι του Νείλου και του του Γάγγη ποταμού, όχι ως κατακτητής, αλλ’ ως αναμορφωτής, σκορπίζων παντού τα σπέρματα της Ελληνικής φιλοσοφίας και προετοιμάζων δια της Ελληνικής γλώσσης, ως όργανου κοινής συνεννοήσεως των υπό το σκήπτρόν του λαών, το έδαφος δια την υποδοχήν του Χριστιανισμού εις τα έθνη.

Δείτε τί μπορεί να κάνει το ταχίνι για την καρδιά και τα αγγεία σας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 31, 2014 at 10:26 μμ, Last Updated: 
Homemade-Tahini-paste-recipe
Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριληφθεί στα σούπερ τρόφιμα, καθώς η κατανάλωσή του αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και την αντιμετώπιση χρόνιων νόσων.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δράση του σουσαμιού, από το οποίο προέρχεται και το ταχίνι, συγκρίνεται με εκείνη των φαρμάκων στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων συγκεκριμένων παθολογικών καταστάσεων.

Πειραιώς Σεραφείμ: Με βάση το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο το τέμενος δεν μπορεί να ανεγερθεί!

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: 
peiraiws
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο ιεράρχης με το γνωστό πύρινο λόγο, μιλάει, χωρίς περιστροφές και έξω από τα δόντια, για όλα τα καίρια ζητήματα που βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο: Tη νέα παγκόσμια τάξη, τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης.
Όλα περιλαβάνονται στην παρακάτω εισήγηση του Σεβασμιωτάτου που μίλησε στη διημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Ερευνών «Εθνική Αναδημιουργία», με θέμα «Η ασφάλεια της Ευρώπης μια νέα γεωπολιτική διάσταση», στο Ξενοδοχείο Ντιβάνι Απόλλων Παλλάς Βουλιαγμένης.

Το αρχαίο ναυάγιο στις Αιολίδες Νήσους

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: Οκτωβρίου 31, 2014 at 9:16 μμ, Last Updated: 

Στην Ιταλία οι αρχαιολόγοι παρουσίασαν στο κοινό μια μοναδική συλλογή από αρχαίους αμφορείς.

Τα αντικείμενα ήταν στο βυθό της θάλασσας πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, μετά το ναυάγιο ενός ελληνικού πλοίου.
Τα συντρίμμια του αρχαίου πλοίου, μαζί με τους αμφορείς και τα πήλινα αγγεία, οι επιστήμονες τα ανακάλυψαν στα ανοικτά των ακτών των Νησιών του Αιόλου (ή Αιολίδες Νήσοι- Ιsole Εolie).

Τα μοναδικά ευρήματα ανασύρθηκαν από βάθος 125 μέτρων με ένα ειδικό βαθυσκάφος που είχαν στη διάθεσή τους οι ερευνητές.

Φτιάξτε κόλλα με σκόρδο!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 31, 2014 at 8:32 μμ, Last Updated: 
ftiaxte-kola-me-skordo
Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι καλλιεργούσαν το σκόρδο για τα τρόφιμα, για να θεραπεύσουν τις πληγές, τις μολύνσεις των αυτιών, τη λέπρα, την αποκατάσταση της αρρενωπότητας, για να αποκρούσουν τους βρικόλακες και τους σκορπιούς. Εμείς εδώ θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κόλλα από τις σκελίδες του!

Νευροκόπι-Ολυμπιακός

Τι κοινό έχουν το Νευροκόπι και ο Ολυμπιακός;
- Και οι δυο αποκλείονται από τον Νοέμβριο

Φυσικοί Νόμοι

1. Ο Νόμος της Κοινής Λογικής.
Ποτέ δεν δέχεσαι ποτό από ουρολόγο
2. Ο Νόμος του Ρεαλισμού.
Ποτέ δεν εμπλέκεσαι σε καβγάδες με άσχημους ανθρώπους. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
3. Ο Νόμος της Αυτοθυσίας.
Όταν πεινάς παρέα με μια τίγρη, θυμίσου: Η τίγρη θα πεινάσει τελευταία.
4. Ο Νόμος του Εθελοντισμού.
Εάν χορεύεις με μια αρκούδα, καλύτερα να την αφήσεις να "οδηγεί" εκείνη.
5. Ο Νόμος της Αποφυγής Δημιουργίας Υπερβολικών Πωλήσεων.
Οταν βάζεις τυρί στην ποντικοπαγίδα, ν' αφήνεις χώρο και για το ποντίκι.