ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πούτιν: Πού είναι οι υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας όταν διώκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 1, 2014 at 8:24 πμ, Last Updated: 
poutin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατακρίνει την υποκρισία της Δύσης, καθώς φαινομενικά κάνει αγώνες και κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως στην πράξη τηρεί σιγή ιχθύος και σιωπά αναφορικά με τη δίωξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, σε συνεδρίαση του Κρεμλίνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποστόμωσαν όλους τους παρευρισκομένους.

«Σήμερα και χθες είδα στα μέσα ενημέρωσης ότι οι εκδηλώσεις είχαν διοργανωθεί στην Ουκρανία προς τιμήν του OUN-UPA [Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών-ουκρανικός επαναστατικός στρατός], αυτήν την εθνικιστική και προ-φασιστική οργάνωση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εκκλήσεις για βία εναντίον των μελών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας », είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που ο πατριάρχης [Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας] κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να τεθεί ένα τέλος στην αδελφοκτόνο σύγκρουση. 18 εκκλησίες έχουν καταληφθεί και οι πιστοί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Άνθρωποι απομακρύνονται, υπάρχουν εισβολές σε εκκλησίες, άνθρωποι ξυλοκοπούνται, ταπεινώνονται. Πού είναι οι υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας; Υπάρχει πλήρης σιωπή για το θέμα αυτό», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ζητώντας επιτακτικά μια απάντηση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου