ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δείτε το αυθεντικό Μεξικό με το Versus

 
 
 
 
ΠΗΓΗ :
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 
 
 
Μεξικό χωρίς το κομμάτι των Τσιάπας και την Οαχάκα δεν είναι Μεξικό 

Ινδιάνικα χωριά των Τσιάπας
Στα ινδιάνικα χωριά της πολιτείας των Τσιάπας κρύβονται μαγευτικές εικόνες του αυθεντικού γνήσιου Μεξικού. Ένας άλλος πλανήτης. Ίδια σημαία με το Μεξικό αλλά μια άλλη χώρα.  Οι ινδιάνοι της επαρχίας Τσιάπας είναι απόγονοι των Μάγιας και διατηρούν ανέπαφες τις παραδόσεις τους. Στις εξώκοσμες εκκλησιές των Ινδιάνικων χωριών Ζινακαντάν και Σαν Χουάν Τσαμούλα, θα παρακολουθήσουμε τις δικιές τους θρησκευτικές τελετές, και την έκσταση που νοιώθουν. Πρακτικές που χαράσσονται στην μνήμη και συνδέονται αδιάρρηκτα προαιώνιες παγανιστικές τελετές των Μάγιας με τις χριστιανικές δοξασίες μέσα σε ένα απόκοσμο και αποκρυφιστικό περιβάλλον. 
Στα δρομάκια του αποικιακού και γραφικού Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας θα αναζητήσουμε την παραμυθένια εικόνα του αυθεντικού στους πλανόδιους με τις τοπικές λιχουδιές στις παραδοσιακές αγορές και στα κουκλίστικα πολύχρωμα σπιτάκια. 

Οαχάκα
Στα ταξίδια μας στον κόσμο αναζητούμε το αυθεντικό και χαιρόμαστε όταν βρίσκουμε γωνιές που διατηρούν ακόμα την εικόνα του παλιού που δεν τις έχει αγγίξει ο τουρισμός. Στην Οαχάκα κρύβεται το αγνό Μεξικό που δύσκολα  προσεγγίζεται στις μεγαλουπόλεις του και στα θέρετρά του. Εδώ κρατούνται εξαιρετικά ανέπαφες οι παραδόσεις του. Στους δρόμους το βράδυ θα δούμε λογής φιέστες από τους ντόπιους που δε χάνουν λεπτό να επιδείξουν τις χορευτικές και μουσικές τους παραδόσεις. Το άρωμα του γνήσιου και του ασπίλωτου που βρίσκεται  σε κάθε γωνιά αυτής της πανέμορφης αποικιακής πόλης. 

Δυο ακόμα σπάνιες ομορφιές  που κρύβονται εδώ
Το φαράγγι του Σουμιδέρο και το Μόντε Αλμπάν
Το ταξίδι στο Μεξικό κρύβει επίσης μοναδική φύση. Τοποθετημένο στον υποτροπικό έχει μοναδικές πράσινες διαδρομές και δάση όπως το εκπληκτικό φαράγγι του Σουμιδέρο το οποίο το Versus διαπλέει.    Ένα φαράγγι που το έσκαψαν τα ορμητικά νερά του ποταμού Γκριχάλβα. Με την κρουαζιέρα εδώ θα γνωρίσουμε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του εθνικού πάρκου: τα εντυπωσιακά φυτά, οι κροκόδειλοι, τα πολύχρωμα πουλιά, συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα, ενώ η ιστορία είναι κι εδώ πανταχού παρούσα. Στον τόπο αυτό εξελίχθηκε μια από τις ηρωικότερες σκηνές της αντίστασης των ιθαγενών, όταν τον 16ο αιώνα πήδηξαν από τα πανύψηλα βράχια για να μην τους αιχμαλωτίσουν οι Ισπανοί. 
Που θα δούμε τον πολιτισμό των Ζαποτέκων; στον αρχαιολογικό χώρο του Μοντε Αλμπάν, στην πρωτεύουσα των Ζαποτέκων, έναν από τους πιο εκπληκτικούς χώρους του προκολομβιανού Μεξικού. Δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τη διάρκεια και το μέγεθος των εργασιών που χρειάστηκαν για να ισοπεδωθεί η κορυφή ενός βουνού και να οικοδομηθεί η εντυπωσιακή αυτή πόλη. Ανάκτορα, ναοί, χώροι τελετών, αθλητικοί χώροι με θέα από ψηλά. Ένας ακόμη συναρπαστικός πολιτισμός, ένα ακόμα ταξίδι σε μυθικές εποχές. 

Επαρκές και όχι κουτσουρεμένο Μέξικο σίτυ
Και η εκδρομή στο Τάξκο και στη Γκουαρναβάκα χάρισμά σας
Το Μέξικο σίτυ είναι μια μεγαλούπολη που δεν χορταίνεις να την βλέπεις. Έτσι μένουμε εδώ 3 νύχτες (4 ολόκληρες ημέρες) ή 4 νύχτες (5 ολόκληρες ημέρες). Ημέρες που τις γεμίζουμε με ξεναγήσεις. Το Versus ενάντια στην λογική των περικοπών που θέλουν ολιγοήμερη διαμονή στην σημαντικότερη πόλη της Κεντρικής Αμερικής. 
Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο στις αίθουσες του οποίου θα νοιώσουμε σαν άλλος Ιντιάνα Τζόουνς με τα εντυπωσιακά εκθέματα ανώτερα κάθε περιγραφής από όλους τους πολιτισμούς της Μεσοαμερικής. Από τις τριήμερες  ξεναγήσεις μας στο Μέξικο σίτυ και στη γύρω περιοχή δεν παραλείπουμε τη παναγία της Γουαδελούπης , και τις πυραμίδες του Τεοτιχουακάν.
Θα κάνουμε επίσης μονοήμερη εκδρομή η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Τάξκο με μια από τις ομορφότερες εκκλησιές που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο και στην αγαπημένη πόλη των Μεξικανών αυτοκρατόρων Γκουαρναβάκα τη "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Σπίτια με ολάνθιστους κήπους, προορισμός αγαπητός στους καλλιτέχνες πολλών χωρών της αμερικανικής ηπείρου. Θα δούμε διάφορα αποικιακά κτίρια, ανάμεσα στα οποία και το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. 

Και το ταξίδι στο πανόραμα του Μεξικό συνεχίζεται…
στους αρχαιολογικούς θησαυρούς και στα μνημεία των Μάγια που ξετρυπώνουν μέσα από τη ζούγκλα του Γιουκατάν, στις όμορφες πόλεις των χερσονήσου και στο θέρετρο Κανκούν όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε βουτιές στα γάργαρα νερά της Καραϊβικής.

Αν αυτό δεν είναι ταξίδι που τα έχει όλα τότε ποιο είναι ;
Ο συνδυασμός με τη Γουατεμάλα
Με την υπέροχη τριήμερη διαδρομή μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν, το  Λίβινγκστον της Καραϊβικής και των Γκαριφούνα,  και την Ονδούρα που μόνο στο Versus θα βρείτε
Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να τα δουν όλα …

Το 20ήμερο υπερταξίδι μας στο Μέξικο και στη Γουατεμάλα περιλαμβάνει με μια  έξυπνη διαδρομή όλο το Μεξικό που είδατε παραπάνω και εκτός από την κλασική Γουατεμάλα (Τικάλ – Αντίγκουα – λίμνη Ατιτλαν – αγορά Τσιτσικαστενάγκο) μια υπέροχή τριήμερη διαδρομή που θα βρείτε μόνο στο Versus μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν και τα κατάφυτα κανάλια του Ρίο Ντούλτσε  που θα διαπλεύσουμε για να συλλέξουμε πολύ δυνατές αυθεντικές εικόνες από τους ιδιαίτερους Γκαριφούνα κατοίκους της περιοχής του Λίβινγκστον το μοναδικό κομμάτι της Γουατεμάλα που βρέχετε από την Καραϊβική. Στα ταξίδια μας στον πλανήτη αναζητούμε περιοχές που ακόμα παραμένουν ανέπαφες σαν ο χρόνος να μην έχει περάσει από πάνω τους και μια από αυτές είναι και το Λίβινγκστον.
Μετά από τη διανυκτέρευση εδώ συνεχίζουμε για την Ονδούρα και το μαγικό Κοπάν όπου εδώ βρίσκεται ίσως ο πιο όμορφος αρχαιολογικός χώρος της μεσοαμερικής. 

Η διαμονή μας σε όλο αυτό το ταξίδι γίνεται σε ξεχωριστά ξενοδοχεία. Έχουμε επιλέξει μετά από τα πολλά ταξίδια μας στην κεντρική Αμερική από τα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής τα οποία αναδεικνύουν το παραδοσιακό χαρακτήρα και το κλίμα της κάθε περιοχής. 

Έτσι γιορτάζουμε τα τρία πληθωρικά μας προγράμματα, στο Μεξικό (Γουατεμάλα – Ονδούρα), την Παρασκευή, το Σάββατο και την Δευτέρα (15, 16 & 18/11) με τεκίλα, nachos, και live μεξικάνικη Μουσική στα γραφεία μας στο Σύνταγμα!!!  Versus Travel, Σύνταγμα, 1ος όροφος
… Aribaaaaaaa!!!!

Ταξιδέψτε στην Κεντρική Αμερική με την πληθωρικότητα που το Versus σας ταξιδεύει τόσα χρόνια στην λατινική Αμερική 


Πανόραμα Μεξικό – Κανκούν  - Μάγιας
16 ημέρες                 22,23,30/12                           από   2499 €


Πλήρες Μέξικο – Πλήρης Γουατεμάλα – Ονδούρα
20 ημέρες                 23/12
                       ( για τις 11 πρώτες κρατήσεις )    από   3490 €
                       ( για τις υπόλοιπες κρατήσεις )    από   3690 €

Μέξικο – Τάξκο – πυραμίδες- Ακαπούλκο 
9 ημέρες                       30/12                                   από    999 €


Δείτε τις αυθεντικές εικόνες του Μέξικο και της Γουατεμάλα από μέρη που μόνο στα προγράμματα του Versus περιλαμβάνονται επιλέγοντας εδώ Για περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα του Γραφείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου