ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η Βρετανία ενισχύεται για τους «αόρατους εχθρούς»

ΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

15/07/2014
Το υπέρογκο ποσό των 1,1 δισεκατομμύριων λιρών (1,38 δισεκ. ευρώ) θα διαθέσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να οπλίσει περαιτέρω τον βρετανικό στρατό απέναντι στην απειλή «των αόρατων εχθρών», δηλαδή των τρομοκρατών και της κυβερνοπειρατείας.

Αυτό ανακοίνωσε σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τονίζοντας ότι «εξοπλίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις για τις συγκρούσεις αυτού του αιώνα, όχι του προηγούμενου. Ο εχθρός μπορεί να είναι ορατός ή αόρατος».
Μεταξύ άλλων, ο Κάμερον ανέφερε ότι θα δοθούν 800 εκατομμύρια λίρες για ένα σύστημα ISTAR (πληροφοριών, επιτήρησης, πρόσκτησης στόχου και αναγνώρισης) που έχει στόχο να ενισχύσει «το εύρος και την ευελιξία των επιλογών, μεταξύ των οποίων και την ικανότητα των ειδικών μας δυνάμεων να απαντούν στην απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας και στις καταστάσεις ομηρείας.
Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια λίρες θα επενδυθούν κυρίως στην απόκτηση ενός ραντάρ με ηλεκτρονική σάρωση για τα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon και για την αγορά του παγοθραυστικού πλοίου περιπολίας HMS Protector.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου