ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η πόλη του Ναυπλίου γιορτάζει με τον "Παλαμήδειο Άθλο" την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 26.11.15 | 
 Συνέντευξη τύπου παραχωρησε η Οργανωτική Επιτροπή του "Παλαμηδείου Άθλου" παρουσιάζοντας τις αγωνιστικές λεπτομέρειες του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.
Την παρουσίαση έκανε ο τεχνικός Διευθυντης της διοργάνωσης Ε. Παπαποστόλου και στην συνέντευξη μίλησαν ο Πρόεδρος της Ο.Ε και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος και ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ Σταμέλος.
Η Ο.Ε. κάλεσε όλους τους Πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή σε έναν από τους Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου 2015 και ενημέρωσε όλους του ενδιαφερόμενους ότι:

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 08:30 ως 14:30 στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ναυπλίου (οδός, Ν. Κίου 1, ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων), μέχρι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2015 και στο κέντρο εγγραφών της Διοργάνωσης το οποίο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2015

Τόπος λειτουργίας: Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Φουγάρο»,

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 27.11.15 και Σάββατο 28.11.15 από τις 10:00 – 20:00

Ασκληπιού 98, 211 00 Ναύπλιο, απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΜΧ, στην έξοδο της πόλης προς την Επίδαυρο. τηλ. 2752047300.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης, καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

• Στον «Παλαμήδειο Άθλο» θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στην έξοδό τους από το κάστρο και κατά την διαδρομή ανάβασης σε πολλά σημεία.

• Κατά μήκος της διαδρομής των 10χλμ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στο 5ο χλμ.

• Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

• Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στον τερματισμό

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον "Παλαμήδειο Άθλο" είναι 1ώρα (οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους μέχρι ώρα 13:15) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης (12:15).

Για τον αγώνα δρόμου 10χλμ. το χρονικό όριο είναι 1ώρα & 30΄ (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι ώρα 10:30)
- Τον «Παλαμήδειο Άθλο» σε συνολική απόσταση 5χλμ., με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδείου. Ο αγώνας αυτός είναι ειδικών απαιτήσεων, καθώς οι δρομείς θα ανέβουν τα 999 σκαλοπάτια του ιστορικού κάστρου (850μ. με ανωφέρεια), θα το διασχίσουν και κατόπιν θα κατέβουν την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή μέχρι το κέντρο του Ναυπλίου και (4,15χλμ. προς την πόλη σε ασφαλτοστρωμένη κατηφορική διαδρομή).

- Αγώνα Δρόμου 10χλμ.

- Αγώνα Δρόμου 3χλμ., (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές),

Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

2. Αφετηρία - Τερματισμός
Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο μπροστά από την είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου.

3. Στοιχεία Αγώνων:

3.1 Παλαμήδειος Άθλος 5χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:00
(850μ.-999 σκαλοπάτια και 4,15χλμ. ασφαλτοστρωμένος δρόμος)

Ο «Παλαμήδειος Άθλος» είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Εκκίνηση: επί της 25ης Μαρτίου, είσοδος του Κάστρου.
Διαδρομή: άνοδος στο κάστρο, επαρχιακή οδός φρουρίου Παλαμηδείου, 25ης Μαρτίου, Κύπρου, Σιδηράς Μεραρχίας, Ανδρέα Συγγρού.
Τερματισμός: επί της 25ης Μαρτίου, στην είσοδο του Κάστρου. Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr
3.2 Αγώνας Δρόμου 10χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 09:00

Εκκίνηση: επί της 25ης Μαρτίου, είσοδος του Κάστρου.
Διαδρομή: 25ης Μαρτίου, Κύπρου, Λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – Κορίνθου (αναστροφή), Λεωφόρος Ασκληπιού, Σιδηράς Μεραρχίας, Ανδρέα Συγγρού.
Τερματισμός: επί της 25ης Μαρτίου, στην είσοδο του Κάστρου.
Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της
διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr
3.3 Αγώνας Δρόμου 3χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 10:30

Εκκίνηση: επί της 25ης Μαρτίου, είσοδος του Κάστρου.
Διαδρομή: 25ης Μαρτίου, Κύπρου, Λεωφόρος Ασκληπιού, αναστροφή στο στρατόπεδο, Λεωφόρος Ασκληπιού, Σιδηράς Μεραρχίας, Ανδρέα Συγγρού.
Τερματισμός: επί της 25ης Μαρτίου στην είσοδο του Κάστρου.
Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της
διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Παλαμήδειο Άθλο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν αλλά και να είναι έμπειροι δρομείς, με άριστη και πιστοποιημένη υγεία, με συμμετοχές σε αγώνες δρόμου μεγαλύτερων αποστάσεων ή/και συμμετοχές σε ορεινούς αγώνες.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr

-Για να συμμετάσχει στον Αγώνα Δρόμου των 10χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12 ο έτος της ηλικίας του.

-Στον αγώνα δρόμου των 3 Χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

-Στον αγώνα των 3 Χλμ., μπορούν να μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Σχολείων

Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 δέκα ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά τη συμμετοχή τους.


5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Ιδιαίτερες διακρίσεις και έπαθλα θα υπάρξουν για τους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες του Παλαμηδείου Άθλου. Πιο συγκεκριμένα:

Α) Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του Παλαμηδείου Άθλου. Βαρύτιμο Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια.

Β) Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές, άνδρες και γυναίκες, για την ανάβαση στο κάστρο, δηλαδή μόνο για το πρώτο μέρος του αγώνα (850μ ανάβαση-999 σκαλοπάτια και διάσχιση του κάστρου), με βάση την ατομική τους χρονομέτρηση. Βαρύτιμο Κύπελλο απονέμεται στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια.

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των αγώνων δρόμου 10χλμ. και 3χλμ.. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.

Προϋπόθεση για τη βράβευση των διακριθέντων είναι ο έγκυρος τερματισμός.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το δίπλωμα τους μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης της διοργάνωσης www.nafpliocastlerun.gr

5.2 Ειδικές Βραβεύσεις

Με απόφαση της Ο.Ε. θα απονεμηθούν ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω διακρίσεις:

- Μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή)

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


6.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2015.

Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – online & έντυπες) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών.


6.2 Τρόποι Εγγραφής


Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.nafpliocastlerun.gr

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης μέσω fax (2752023288)

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

- Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, οδός Νέας Κίου 1 (κολυμβητήριο), τηλ. 2752099085


6.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β. Ομαδικές, από 6 άτομα και πάνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 6 ατόμων οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα (π.χ. 10χλμ. ή 3χλμ.).

Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της ομάδας σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων (π.χ. 10χλμ. και 3χλμ.), δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί ένας Αρχηγός Ομάδας, είτε πρόκειται να αγωνιστεί ο ίδιος σε κάποιον αγώνα είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα στην επικοινωνία με τους διοργανωτές.

Οι ομαδικές εγγραφές γίνονται online και αναγνωρίζονται από την δήλωση του ονόματος της Ομάδας στην αντίστοιχη στήλη.
Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στο τηλέφωνο 2752099085.

γ. Εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. Η εγγραφή για τον αγώνα Δρόμου 3χλμ., είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που γίνεται δωρεάν (μαθητές).

Για τους μαθητές η εγγραφή είναι δωρεάν εφόσον γίνει ομαδικά μέσα από το Σχολείο τους

Με την εισφορά ποσού των 5,00€, οι συμμετέχοντες (εκτός των ομαδικών συμμετοχών μαθητών), μπορούν να αποκτήσουν το βαρύτιμο μετάλλιο και το T-Shirt της διοργάνωσης. Η εισφορά οποιουδήποτε επιπλέον ποσού είναι εθελοντική.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για την εγγραφή στους Αγώνες Δρόμου του Παλαμήδειου Άθλου παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες:

Δείτε σε βίντεο την συνεντευξη τύπου:
ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου