ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πέντε βήματα για την αποτροπή λαθών στις δηλώσεις online

ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ TAXIS

21/03/2015
Πλησιάζει ο καιρός για την υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2014, όπου αρκετοί φορολογούμενοι, ειδικά αυτοί με τις απλούστερες περιπτώσεις, προετοιμάζονται να υποβάλουν μόνοι τους την δήλωση τους στο σύστημα Taxis.

H Kleopas Alliott Business Consultants, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει την συγκεκριμένη ομάδα φορολογούμενων, παραθέτει πέντε βασικές συμβουλές με στόχο να αποφύγουν τα συχνότερα λάθη που γίνονται κατά την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως αυτά προκύπτουν από την πολυετή εμπειρία της.
1. Ελέγξετε όλες τις προ συμπληρωμένες από το Taxisnet πληροφορίες.
Παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει κάθε δυνατή μέριμνα για τη σωστή αυτοματοποιημένη συμπλήρωση προσωπικών στοιχείων της δήλωσης φόρου εισοδήματος, αυτά δεν είναι πάντα σωστά. Γι αυτό εξετάστε όλο το ηλεκτρονικό έντυπο ξανά ώστε να βεβαιωθείτε πως όλα τα προ-συμπληρωμένα στοιχεία είναι σωστά. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των τυχόν επιστροφών φόρου και αδίκων επιβαρύνσεων στην αντίθετη περίπτωση.
2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παραστατικά των αποδοχών και συντάξεων, (κύριων & επικουρικών).
Ελέγξετε πως έχετε βεβαιώσεις για όλες σας τις αποδοχές από μισθούς και συντάξεις, (κύριες και επικουρικές), αφού τυχόν παράλειψη, ακόμη κι από πλευράς του φορέα διορθώνεται με νέα υποβολή των καταστάσεων αποδοχών, (μισθών – συντάξεων). Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα. Έτσι αποφεύγονται καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των τυχόν επιστροφών φόρου και ενδεχομένων επιβαρύνσεων σε κάποιες περιπτώσεις.
3. Διπλοελέγξετε τα αριθμητικά δεδομένα που καταχωρήσατε.
Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός φορολογουμένων καταχωρεί εσφαλμένα αριθμητικά δεδομένα στις ηλεκτρονικά υποβαλλόμενες δηλώσεις τους. Αυτό οδηγεί είτε σε εσφαλμένους υπολογισμούς φόρων που πρέπει να πληρώσουν, είτε σε καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των τυχόν επιστροφών φόρου ή ακόμη και σε επιβαρύνσεις προστίμων.
4. Χρησιμοποιείστε μόνο αριθμούς και γράμματα στα πεδία προς συμπλήρωση.
Τα πεδία προς συμπλήρωση δέχονται μόνο αριθμούς και γράμματα. Όχι άλλους χαρακτήρες. Παρέκκλιση από τον κανόνα αυτό οδηγεί τουλάχιστον σε καθυστερήσεις στην εκκαθάριση της δήλωσης αλλά και σπανιότερα σε επιβαρύνσεις προστίμων ή και απόρριψη των υποβληθέντων δηλώσεων.
5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ το πεδίο “Υποβολή".
Αφού κάνετε όσα αναφέρουμε πιο πάνω και αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα για την περίπτωση σας στοιχεία στη δήλωση φόρου εισοδήματος, μη παραλείψετε και βεβαιωθείτε πως πατήσατε το πεδίο «Υποβολή». Με τον τρόπο αυτό υποβάλετε οριστικά την δήλωση σας και αποφεύγετε επιβαρύνσεις με πρόστιμα σε αντίθετη περίπτωση.
Πληροφορίες για την Kleopas Alliott Business Consultants: www.alliott.gr

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου