ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σε τρία χρόνια η «επανεισδοχή» ΕΕ- Τουρκίας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
25/01/2014
Σε τρία χρόνια αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η «συμφωνία επανεισδοχής» ΕΕ- Τουρκίας, σύμφωνα με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.
Η συμφωνία αφορά την επαναπροώθηση μεταναστών που εισήλθαν παράνομα είτε στην ΕΕ από την Τουρκία είτε στην Τουρκία μέσω της ΕΕ, και υποχρεώνει τις δυο πλευρές να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους και τους υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν διέλθει από τα εδάφη τους.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την άτυπη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ στο Ζάππειο, η κ. Μάλμστρομ ανέφερε ότι η συμφωνία που εγκρίθηκε στις 22 Ιανουαρίου σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια, προκειμένου στη συνέχεια να επικυρωθεί επίσημα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τουρκία θα λάβει οικονομική και τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για τη δημιουργία αστυνομικής υπηρεσίας στα σύνορα, καθώς και για την εγκατάσταση εξοπλισμού επιτήρησης των συνόρων. Η συμφωνία θα συνοδευτεί από συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών για κατάργηση της βίζας, όταν Τούρκοι πολίτες ταξιδεύουν στον χώρο Σέγκεν για διαμονή μικρής διάρκειας.
 
ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου