ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

«Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς»

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
27/01/2014
Σε δώδεκα μήνες, ο Δήμος Περιστερίου θα διαθέτει το πιο όμορφο και σύγχρονο σημείο – χώρο της Αττικής, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς» από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.
Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και ουσιαστικής συνεργασίας, χωρίς τελετουργικά, οι κ.κ. Παχατουρίδης και Σγουρός, στις 24 Ιανουαρίου 2014 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση, η οποία χρηματοδοτεί την πιλοτική παρέμβαση σε κεντρικό σημείο πόλης.   
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό για τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για τους Περιστεριώτες, την ώρα που η χώρα μας και φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της, βιώνοντας, όπως χαρακτηριστικά είπε, τη«μνημονιακή βαρβαρότητα και ασφυξία».
Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην άψογη συνεργασία που έχει με τον κ. Παχατουρίδη, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη από τα έργα και όχι από τα λόγια. «Προοπτική θα υπάρξει μόνο μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Σγουρός, εφόσον όμως υπάρξει συλλογική δράση μακριά από σκοπιμότητες.
Ο συγκεκριμένος χώρος, έξι στρεμμάτων, μεταξύ των δύο σταθμών Μετρό (Αγ. Αντώνιος και Περιστέρι), σύμφωνα με την πρωτοποριακή μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, πρόκειται να αποτελέσει «κόσμημα» για την πόλη, αλλά και τόπο προορισμού για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας.
Η πρωτοποριακή ανάπλαση περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, περιπάτου  και άθλησης (υπαίθρια γυμναστήρια), σύγχρονους παιδότοπους, βιοκλιματικές πέργολες σκίασης, πράσινες διαδρομές με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο, που δεν πρόκειται να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη. 
Η βιοκλιματική ανάπλαση έχει προϋπολογισμό 1.228.831,00 ευρώ, ο οποίος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας, οι Αντιδήμαρχοι Αλ. Σταυρούλιας, Μ. Τσιώτα – Μάρκου και Π. Λύκος, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Χ. Πασβαντίδης, ο Γεν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θ. Καρδοματέας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου