ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις;

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις;
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
    Το τι ακούσαμε αυτές τις ημέρες στις τηλεοράσεις από έγκριτους και άκριτους φιλοξενούμενους των καναλιών δεν περιγράφεται, εις ότι αφορά τις παρελάσεις να γίνονται ή να μη γίνονται στις Εθνικές Επετείους.
    Οι γνώμες διχασμένες, σχεδόν όλες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εστηρίζοντο στην κομματική προέλευση ενός εκάστου, πουθενά δεν είδαμε γόνιμο διάλογο δηλ. εάν χρειάζονται οι παρελάσειςγιατί γίνονται οι παρελάσεις και τι υπηρετούν. Βέβαια για να υπάρχει τέτοιος διάλογος πρέπει οι ομιλητές ν’ απαλλαγούν από το δόγμα των κομμάτων των και ελεύθεροι να εκφράζουν τις σκέψεις των, χωρίς αντιπαραθέσεις, για να ενημερωθεί και να κρίνει ο τηλεθεατής. Αυτό δυστυχώς, πολλές φορές είναι αδύνατο στην Ελληνική τηλεπαρουσιαστική πραγματικότητα.
    Άλλοι κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για την σιδηρόφρακτη παρέλαση, άλλοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης παίρνοντας αφορμή τα έκτροπα του παρελθόντος, ακόμη και εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλοι πάλι είπαν καλά η Στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μαθητικές να καταργηθούν, διότι έτσι κάνουμε τους μαθητές στρατιωτάκια κ.λπ.
    Η ουσία του προβλήματος είναι αλλού: εκπηγάζει το πρόβλημα από τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης από την μια πλευρά και από την άλλη σ’ αυτούς που επιθυμούν τα έθνη να μείνουν με τις αρχές και αξίες των και να μην γίνουν οι λαοί ένας πολτός που θα ζυμώνεται εύκολα από το κεφάλαιο. Έτσι τα κόμματα της Ελλάδος σωστά ή λαθεμένα υπηρετούν μια από τις δύο κατηγορίες έμμεσα ή άμεσα για τους δικούς τους λόγους και εύλογα θα πει κανείς παρασύρουν και τους οπαδούς των.
   Προσωπικά δεν πιστεύω στις αρχές της παγκοσμιοποίησης όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν οι ρομαντικοί εκφραστές αυτής, διότι πιστεύω δεν μπορούν να εφαρμοσθούν διότι ελλείπει το στοιχείο ο άνθρωπος.
    Ας έλθουμε λοιπόν στην Ελληνική πραγματικότητα και ας εξετάσουμε, γιατί γίνονται οι Παρελάσεις και εάν θα πρέπει να καταργηθούν ή να συνεχίζονται να γίνονται και πώς να γίνονται.
    Οι παρελάσεις γίνονται, κατά την γνώμη μου, για του κάτωθι λόγους:
          - Δια των παρελάσεων επαναφέρουμε στην μνήμη του λαού μας, τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων με ταυτόχρονες ομιλίες στα διάφορα σχολεία. Έτσι με τις παρελάσεις, ενώ εορτάζουμε τα κατορθώματα των προγόνων μας κάνουμε και το πανελλήνιο μνημόσυνο στη μνήμη των παλικαριών της Ελλάδος. Οι Ήρωες για να μείνουν αθάνατοι πρέπει να τους θυμόμαστε, εάν τους λησμονήσουμε αυτοί πεθαίνουν.
          - Το Ελληνικό Κράτος δαπανά τεράστια ποσά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για την ύπαρξη Ενόπλων Δυνάμεων. Για τον Έλληνα πολίτη και τον γονέα είναι η μοναδική περίπτωση να δει που πάνε τα λεφτά του και να καμαρώσει την άνδρωση και το μεγάλωμα ως υπεύθυνα άτομα πλέον των παιδιών τους, που αξιώθηκαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα  (κατά παράδοση της Ελληνικής Οικογένειας).
          - Για την ανύψωση του Ηθικού των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι είναι βασικό στοιχείο επιχειρησιακής ετοιμότητας. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι ο Στρατός έχει ανάγκη την συμπαράσταση του και την αναγνώριση του, από τον Ελληνικό Λαό. Είναι αναγκαίο να κατανοήσει τον γενικό σκοπό της υπάρξεώς του, ιδίως για τα Ελληνικά δεδομένα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει πρωτίστως να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι, αποτελούν το ένοπλο τμήμα του Ελληνικού λαού, εντεταλμένο να προασπίσει και να υποστηρίξει τις επιθυμίες του.
           - Τέλος, προσωπικά πιστεύω, επειδή ο Ελληνικός λαός γνωρίζει Ιστορικά τι υπέστησαν οι πρόγονοί του, από τους άσπονδους γείτονες μέχρι σήμερα, όταν βλέπει και νοιώθει τις Ένοπλες Δυνάμεις του ισχυρές και με ακμαίο ηθικό φρόνημα, είναι ήσυχος και απερίσπαστος στην καθημερινότητά του και βεβαιώνεται ότι η αγαπημένη του πατρίδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπισθεί την ακεραιότητά της.
    Ας έλθουμε τώρα στις Μαθητικές παρελάσεις, για να εξετάσουμε γιατί γίνονται:
           - Οι Καθηγητές φυσικής αγωγής, όταν κάποτε τα Σχολεία λειτουργούσαν διαφορετικά, το έργο των παρουσιάζετο στο λαό με την εμφάνιση των μαθητών στις παρελάσεις και στις Γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος του χρόνου. Βέβαια οι γυμναστικές επιδείξεις καταργήθηκαν, καλώς ή κακώς. Κατά τους μεγαλύτερους που έζησαν τις επιδείξεις λέμε απερίφραστα κακώς.
           - Δίδεται η ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να καμαρώσει τα νιάτα, τους αυριανούς υπερασπιστές της πατρίδος των και στο πέρασμα αυτών τους αυριανούς συνεχιστές της Ιστορίας μας.
           - Οι Σχολικές παρελάσεις, οι θεατρικές παραστάσεις στα Σχολεία και οι ομιλίες των δασκάλων επάνω στο θέμα της γιορτής διδάσκει και παραστατικά το Ηρωικό μέρος της Ιστορίας μας, δεν επιτρέπει να λησμονηθούν οι αθάνατοι Ήρωες της πατρίδος μας, ανεβαίνει το ηθικό των νέων παιδιών, ως γνήσιοι απόγονοι γενναίων προγόνων και ο Ελληνικός λαός βλέποντας και καμαρώνοντας την λεβεντιά των παιδιών του, έρχεται στο νου του η αρχαία ρήση των Ελλήνων στους αγώνες «άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρωνες».
    Επίσης τελειώνοντας τις σκέψεις μου αυτές, θα ήθελα να επισημάνω, από την παρέλαση της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014στην Θεσσαλονίκη το εξής γεγονός• πέραν της άψογης εμφάνισης από πάσης πλευράς γενικά των Ενόπλων Δυνάμεωνκαι τις ευχές από αέρος του παλικαριού αυτού του τολμηρού χειριστή του F16 «…ψηλά το κεφάλι Έλληνες» που συγκίνησε το Πανελλήνιο, θα ήθελα να σταθώ με ευλάβεια και δέος μπρος στην αυθόρμητη συμμετοχή των συλλόγων, σωματείων, συνδέσμων παραδοσιακών και πολιτιστικών από όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή παιδιών, νέους και νέες, ηλικιωμένους και ηλικιωμένες και ακόμη γέροντες και γερόντισσες, που δεν είχε προηγούμενο.
    Τώρα μετά από τα παραπάνω αναφερθέντα εσύ αναγνώστη Έλληνα πατριώτη, κρίνε εάν θα πρέπει για τον Ελληνικό λαό και για την Ελληνική Πραγματικότητα να γίνονται ή όχι οι Παρελάσεις.
    Και αυτό το θέμα δυστυχώς έχει την ρίζα του στις κομματικές αντιπαραθέσεις. Τα Κόμματα της Πατρίδος μας πρέπει πάντα να βρίσκουν ένα θέμα να διαφωνούν ακόμη και Εθνικό. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι εάν τα κόμματα συνεργασθούν με κίνητρο το καλό της Πατρίδος θα κάνουν θαύματα. Δυστυχώς δεν το κάνουν και αφήνουν την διχόνοια την δολερή πάντα να μας καταστρέφει και να εμποδίζει την πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου