ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μπορείτε πλέον να επισκέπτεστε ανώνυμα το Facebook;

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 10:15 μμ, Last Updated: 
facebook_toihos-620x412
 Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε την ανωνυμία σας και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Μία νέα εφαρμογή υπόσχεται ότι θα δώσει την απάντηση:

Ο Alec Muffet, μηχανικός λογισμικού-προγραμματιστής του Facebook,ανακοίνωσε ότι “οι χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν τονφυλλομετρητή Tor (σ.σ. pentapostagma.gr – Tor Browser) μπορούν πλέον να επισκέπτονται την σελίδα του Facebook μέσω μίας ειδικής διεύθυνσης/url με κατάληξη .onion: facebookcorewwwi.onion.
Το συγκεκριμένο URL «συμπληρώνεται» με ένα πιστοποιητικό SSL «καθιστώντας έτσι το Facebook την πρώτη ιστοσελίδα με Ψηφιακό Πιστοποιητικό – μία ψηφιακή «πιστοποίηση» που διασφαλίζει ότι ο λήπτης είναι όντως αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι, πραγματοποιώντας την εκκίνηση μίας αποκλειστικής έκδοσης σε Tor Browser με πιστοποιημένη σύνδεση στο URL του».
Τον Αύγουστο, ο Andrew Lewman, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για όλες τις λειτουργίες του Project Tor, και αποτελεί μέλος μίας ομάδας προγραμματιστών που έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για την πρόληψη της παρακολούθησης και ανίχνευσης των χρηστών στο διαδίκτυο, σε δήλωση του στον τύπο ανέφερε ότι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών όπως ηΒρετανική GCHQ και η Αμερικανική NSA πολύ συχνά «παραδίδουν ανώνυμα δεδομένα σε εμάς – και μας υποδεικνύουν σε ποιες διορθώσεις πρέπει να προβούμε»..
Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας προγραμματιστών του Lewman, κατάσκοποι από την GCHQ και την NSA υποτιθέμενα βοηθούν στην προσπάθεια του Tor να παραμείνει ένας ανώνυμος browser.
O Lewman αποκάλυψε ότι σε «μηνιαία» βάση, τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών επικοινωνούν με τα στελέχη της Tor σχετικά με ευαλωτότητες – bugs και άλλα ζητήματα ασφαλείας.
Εξηγώντας αναλυτικότερα δήλωσε: «ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και την τεχνογνωσία να «διαβάσουν» την πηγή του κώδικα του Tor από την αρχή για ώρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες και να ανιχνεύσουν τα δυσεύρετα bugs και έτερες ευαλωτότητες που δεν εντοπίζονται στα εμπορικά λογισμικά».
Για ποιο λόγο όμως εμπλέκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών και κατασκοπείας στην βελτίωση των μεθόδων ανώνυμης περιήγησης; Η «ασφάλεια» του συγκεκριμένου browser αποτελεί απλώς ακόμη ένα μέσο καθησύχασης των χρηστών του διαδικτύου ότι μπορούν να διασφαλίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα;
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου