ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: Καθαριστικό για τους ΑΡΜΟΥΣ στα πλακάκια

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: June 7, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 11:23 am
πως-θα-φτιάξω-καθαριστικό-για-τους-Αρμούς-στα-πλακάκια Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρές βρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σε παλιά μπάνια – κουζίνες, αλλά και γενικά με τον χρόνο, δεν καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή ένα σωρό άλλα “ειδικά” απορρυπαντικά, που μόνο λίγο δεν κοστίζουν.

Δοκιμάστε μια φορά τον μήνα να καθαρίζετε τους αρμούς (σε πατώματα ή τοίχους) με το παρακάτω διάλυμα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. 
* 7 φλυτζάνια ζεστό  νερό 
* 1/2 φλυτζάνι σόδα σε σκόνη
* 1/3 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
* 1/4 φυτζανιού ξύδι
πως-θα-φτιάξω-καθαριστικό-για-τους-Αρμούς-στα-πλακάκια-1
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα παλιό μπουκάλι απορρυπαντικού μεσπρέϋψεκάστε τους αρμούς και μετά από μερικά λεπτά τρίψτεελαφρά με μια βούρτσα. Για μεγάλες επιφάνειες και πατώματα είναι πολύ βολικό να προσαρμόσετε μια τέτοια σκούπα-βούρτσα στο κοντάριτης σφουγγαρίστρας ή μιας κοινής σκούπας. 
Για υπερβολικά βρώμικες επιφάνειες, αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιούμε 1/3 του φλυτζανιού αμμωνία σε σκόνη που θα βρείτε στοφαρμακείο.
Προσαρμόστε τις αναλογίες των υλικών, ανάλογα με το μέγεθος των επιφανειών που θέλετε να καθαρίσετε, αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότηταυγρού φτιάξτε π.χ την μισή δόση διαλύματος γιατί δεν διατηρείται, κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε τους αρμούς θα πρέπει να φτιάχνετεκαινούργιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου