ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Γ. Μαυραγάνης: Έρχεται κατάργηση τεκμηρίων

ΑΠΟ ΤΟ 2015
04/11/2014
Στην κατάργηση των τεκμηρίων, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στον περιορισμό των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρήσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε από το βήμα του 6ου Tax FORUM ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η κατάργηση να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015.

«Έχουν γίνει οι προετοιμασίες για την αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων», σημείωσε ο υφυπουργός και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει και άλλες μειώσεις φορολογικών συντελεστών.
Ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε πως το προηγούμενο διάστημα προωθήθηκαν στο μέτρο του δυνατού μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την συνέχιση επίτευξης σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας.
«Αναγνωρίζουμε τις μεγάλες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Ο σχεδιασμός μας για το άμεσο μέλλον προβλέπει τη συνέχιση και επέκταση της μείωσης των φορολογικών βαρών, με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων», είπε ο υφυπουργός.
Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε:
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα.
- Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
- Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων.
- Μετάβαση «στην εποχή χωρίς τεκμήρια» από το 2015, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου