ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Β.Πούτιν: Καμία χώρα δεν θα εκφοβίσει την Ρωσία

Posted: Δεκεμβρίου 21, 2014 at 3:17 μμ, Last Updated: 
Vladimir Putin
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε ότι καμία χώρα δεν θα καταφέρει να εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία, λέγοντας πως είναι έτοιμος να «περάσει δυσκολίες» προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, η οποία επλήγη από κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.


«Προφανώς, κανείς δεν θα καταφέρει να μας εκφοβίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία. Κανείς δεν το κατάφερε ποτέ και κανείς ποτέ δεν θα το καταφέρει» ανέφερε ο Πούτιν σε ομιλία με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το defencenet.gr
Υπενθυμίζοντας πως παρόμοιες προσπάθειες εναντίον της Ρωσίας έγιναν πολλές φορές στην ιστορία, ο Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα οφείλει «να είναι έτοιμη να περάσει ορισμένες δυσκολίες και να δίνει πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας».
Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Δύση είχε ανακοινώσει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, με τις ΗΠΑ να απαγορεύουν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία.
Ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του 20 ρώσων αξιωματούχων και ουκρανών αυτονομιστών, θέτοντας επίσης στο στόχαστρο τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
«Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και φαίνεται μερικές φορές  λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε» είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.


Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b2-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7.html#ixzz3MfFtVyuA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου