ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τα 8 καλύτερα βότανα για υγιή νεφρά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 8:55 πμ, Last Updated: 
τα-8-καλύτερα-βότανα-για-υγιή-νεφρά
Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τη διερεύνηση των θετικών επιδράσεων των βοτάνων στην καρδιακή υγεία ή/και τους πνεύμονες, πολύ λιγότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τα βότανα που βοηθούν για πιο υγιή νεφρά.
Παρόλα αυτά, βάσει των σχετικά περιορισμένων μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, ορισμένα βότανα έχουν αναδειχθεί ως σημαντικά για την διατήρηση και βελτίωση της υγείας των νεφρών:

Το Πράσινο τσάι έχει στυπτικές, αντι-φλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετικό για την υγεία των νεφρών. Επίσης, περιέχει πολυφαινόλες, που βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Εξαιτίας των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, μπορεί επίσης να μειώσει τις βλάβες στα νεφρά που προκαλούνται από το οξειδωτικό stress.
Αγριάδα – Couch Grass
Αυτό το βότανο, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, χρησιμοποιείται πολύ καιρό για τη θεραπεία των λοιμώξεων των ουροφόρων οδών και στην υποβοήθηση της αύξησης της παραγωγής ούρων. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά, ειδικότερα εάν ληφθεί σε συνδυασμό με κιτρικό κάλιο.
Ρεμανία – Rehmannia
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο Δυτικό κόσμο, αυτό το βότανο χρησιμοποιείται στην Κίνα για την προαγωγή της συνολικότερης νεφρικής υγείας και την θεραπεία αρκετών παθήσεων των νεφρών. Μελέτες που διεξήχθησαν σε νεφροπαθείς που έλαβαν αυτό το βότανο, απέδειξαν τη χρησιμότητά του στη μείωση των επιπέδων κρεατινίνης, γεγονός που αποτελεί κλινική ένδειξη της βελτίωσης της λειτουργίας των νεφρών.
Banaba
Καλλιεργείται στην Αυστραλία και τη Νοτιανατολική Ασία. Αυτό το βότανο έχει μακρά ιστορία χρήσης ως διουρητικό και ως τονωτικό για τα νεφρά και την ουροφόρο οδό. Θεωρείται ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία για λοιμώξεις.
Τσάι της Ιάβας (Java Tea)
Αυτό το φυσικό διουρητικό βοηθά τα νεφρά να απομακρύνουν το άζωτο από τον οργανισμό και αποτελεί επίσης θεραπεία για τις πέτρες των νεφρών και τις λοιμώξεις, καθώς και ένα γενικότερο τονωτικό για τη βελτίωση της συνολικότερης νεφρικής λειτουργίας.
Οξύκοκκο – Cranberries
Τα cranberries αποτελούν μία δημοφιλέστατη θεραπεία για το ουροποιητικό σύστημα, και βοηθούν στη μείωση των λοιμώξεων και στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Τα cranberries περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται κουινικό οξύ (σ.σ. pentapostagma.gr – quinic acid) που συντελεί στη πρόληψη του σχηματισμού πέτρας.
Πικραλίδα
Το τσάι από πικραλίδα αποτελεί ένα εξαιρετικό τονωτικό τόσο για τα νεφρά όσο και για το συκώτι. Είναι φυσικό διουρητικό, αλλά είναι επίσης πλούσια πηγή βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων και τα ενεργά του συστατικά έχουν την ικανότητα να διασπούν τις πέτρες στα νεφρά και να οδηγήσουν σε «φυσική θεραπεία»..
Τζίντζερ
Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ginger βοηθούν στην προστασία της συνολικότερης νεφρικής υγείας και της μείωσης του οξειδωτικού stress.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου