ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε στο Κρανίδι η «4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς»

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr  " 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 18.4.15 |  | 
 Στη πλατεία Ρέπουλη της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 17 Απριλίου τα εγκαίνια της «4ης Γιορτής Ελαιολάδου και Ελιάς» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Ερμιονίδας, το Ν/.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας και τη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, το διήμερο 17 και 18 Απριλίου.
 Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να αναδειχτεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στον τόπο που παράγεται και που θα πρέπει να συσκευάζεται.
Για τους επαγγελματίες του τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, η Γιορτή επιδιώκει να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων σχετικά με :

-Τις εξελίξεις στον τομέα παραγωγής, μηχανημάτων, εξοπλισμού και νέων τεχνολογιών
-Τις εξελίξεις στον τομέα της νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς
-Τις νέες τάσεις και προοπτικές στον τομέα σε διεθνές επίπεδο
Για τους καταναλωτές είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιολάδου και ελιάς που παράγονται στην περιοχή μας καθώς και τα προϊόντα που βασίζονται σε αυτές όπως πάστες ελιάς, λαδόξιδα κλπ.
Οι επιμέρους δράσεις της Γιορτής περιλαμβάνουν:

ΗΜΕΡΙΔΑ

Με σκοπό τη συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκόμενων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με την καλλιέργεια, την παραγωγή (των μηχανημάτων, του εξοπλισμού κα) και το σύγχρονο marketing.
 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ
Προϊόντων σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 18 Απριλίου στην πλατεία Ρέπουλη.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους chef.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε χθες ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός.
To κλείσιμο του διημέρου των εκδηλώσεων θα γίνει με τη συναυλία του καλλιτέχνη Μπάμπη Στόκα το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ρέπουλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου