ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας -Επέμβαση της Αστυνομίας και χειροπέδες σε 14 αντιεξουσιαστές

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας -Επέμβαση της Αστυνομίας και χειροπέδες σε 14 αντιεξουσιαστές
/http://www.newsbomb.gr
    Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία για να λήξει η κατάληψη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν δώσει ολιγόλεπτη παράταση στους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο και στη συνέχεια, παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, ξεκίνησε η επιχείρηση.
    Αρχικά οι αστυνομικοί με τη βοήθεια τηςΠυροσβεστικής προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο. Εσπασαν την καγκελόπορτα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και άνοιξαν μία τρύπα στη γυάλινη πόρτα. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μπουν και από την πλαϊνή είσοδο επί της οδούΓεωργίου Α'. Και πάλι με τη συνδρομή τηςΠυροσβεστικής και τη χρήση σκάλας οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.   Μπήκαν μέσα στο κτίριο και λίγο μετά τις 7:20 η επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας είχε ολοκληρωθεί.
    Συνολικά συνέλαβαν 14 άτομα -7 άνδρες και 7 γυναίκες- που ήταν μέσα στο κτίριο.
    Όπως πρώτο μεταδίδει το Newsbomb.gr, μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας άνδρας με τα αρχικά Π.Γ. ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά που έλαβε χώρα το 2008.
    Ο συλληφθείς υπήρξε συνεργός του διαβόητου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα που ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης απαγωγής.
    Αφού το κτίριο εκκενώθηκε, ο αντιπρύτανης και μία ομάδα υπαλλήλων του ΕΚΠΑ έφτασαν στο σημείο προκειμένου να μπουν στο κτίριο της Πρυτανείας και να το επιθεωρήσουν για τυχόν ζημιές, φθορές, βανδαλισμούς και λεηλασίες.
    Εξω από την Πρυτανεία είχαν συγκεντρωθεί άτομα αλληλέγγυα στους καταληψίες που φώναζαν συνθήματα.
Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς χρήση βίας
    Μόλις οι πυροσβέστες εξασφάλισαν την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, περίπου 15 άνδρες των ΥΜΕΤ και όχι των ΜΑΤ μπήκαν στην Πρυτανεία. Οι εντολές που είχαν ήταν να εντοπίσουν τους καταληψίες και να τους συλλάβουν χωρίς τη χρήση βίας.
    Λίγο μετά τις 7 οι αστυνομικοί που είχαν μπει στο κτίριο εντόπισαν και απομόνωσαν τους αντιεξουσιαστές-καταληψίες, οι οποίοι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους καταληψίες και τους οδήγησαν σε κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. για να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.
    Λίγα λεπτά μετά τις 7 και αφού η είδηση για το τέλος της κατάληψης είχε γίνει γνωστή, μια μικρή ομάδα, περίπου 20 ατόμων, έφτασε έξω από την Πρυτανεία και φώναξε συνθήματα σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες.
    Μόλις έγινε γνωστό πως η Αστυνομία θα προχωρήσει σε εκκένωση του κτιρίου, σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε το εξής:
«Τηλέφωνο από συντρόφους στην Πρυτανεία:
ΜΑΤ σε όλες τις εισόδους.
Στις 6 π.μ. ακριβώς οι δυνάμεις της αστυνομίας που επιτηρούσαν την Πρυτανεία παρατάχθηκαν σε όλες τις εισόδους και περιμετρικά του κτηρίου, παραπέμποντας σε επιχείρηση εκκένωσης.
Τελευταίο: Έδωσαν στους καταληψίες τελεσίγραφο 10 λεπτών να αποχωρήσουν από την Πρυτανεία
Συγκέντρωση τώρα στα Προπύλαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου