Με αυτά τα απλά αλλά γεμάτα πίστη και θέληση λόγια, γνωστοποίησε ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης το τολμηρό του εγχείρημα στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Με μόνα εφόδια το ποδήλατο και τα λίγα του πράγματα ξεκίνησε από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης αφού προσκύνησε στο εκκλησάκι της Παντάνασσας και πήρε μαζί του 40 κεριά. Με τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων του αλλά κυρίως με τη φλόγα της αγάπης και της νοσταλγίας για την ιδιαίτερη πατρίδα του, πήρε το δρόμο για το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς. Μια ιδιωτική πρωτοβουλία, ένα προσωπικό προσκυνηματικό ταξίδι πήρε τελικά τεράστιες διαστάσεις και χαρακτήρα παμποντιακό αλλά και διεθνή.
podilato
Το ποντιακό πείσμα σε συνδυασμό όμως με την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνουν έπεισαν τελικά και τους πιο δύσπιστους πως τελικά θα τα καταφέρει. Όπως ο ίδιος έγραφε μια μέρα πριν ξεκινήσει: «τι σε ένα μήνα, τι σε τρεις μήνες στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στην Τραπεζούντα ΘΑ ΠΑΩ ο κόσμος να χαλάσει!». Το ίδιο δήλωνε και λίγες μέρες μετά στην ΕΤ- 3 και σε άλλα τοπικά κανάλια από την Κομοτηνή: «Φέτος είπα θα πάω, θα πάω μόνος μου, θα πάω με όση πίστη και δύναμη έχω…».
karuofullidis_podilato
Η μεγάλη μέρα έφτασε, από το Ολυμπιακό χωριό στον άγιο Διονύσιο Αχαρνών και από εκεί στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Βασίλης έφτασε κατενθουσιασμένος στο επίσημο σημείο έναρξης όπου τον περίμεναν εκτός από την οικογένεια και πολλοί φίλοι με λύρες και νταούλια.
ΔΕΙΤΕ την συνέχεια στο ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή “ΜΑΚΕΛΕΛΕ”: