ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

8 κινήσεις ματ κατά του καρκίνου

ΠΗΓΗ :΅"   http://www.health4you.gr    " 

Κάθε χρόνο η 4η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην σύγχρονη και παγκόσμια πλέον επιδημία που έχουν δημιουργήσει οι διάφορες μορφές καρκίνου .
Φόρμα Εγγραφής
8 κινήσεις ματ κατά του καρκίνου
Η εκστρατεία ενημέρωσης, δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση, ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
  • Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
  • Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
  • Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Στην Ελλάδα ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ μέχρι το 2010 ήταν η βασική αιτία θανάτου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (προκαλώντας 166,9 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους κατά μέσο όρο) σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat.
Ωστόσο, το 1/3 των πιο κοινών μορφών καρκίνου μπορούν να προληφθούν!

Μειώστε τις πιθανότητες με 8 κινήσεις ματ
  • Το κάπνισμα συνδέεται με το 71% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα και αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 22% όλων των θανάτων από καρκίνο.
  • Η υπερκατανάλωση αλκοόλ αποτελεί παράγοντα κινδύνου και έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του εντέρου και του μαστού και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος και του εντέρου στις γυναίκες.
  • Το υπερβάλλον βάρος και η παχυσαρκία αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό σε παγκόσμιο επίπεδο και σχετίζονται ισχυρά με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, του μαστού, της μήτρας, του παγκρέατος, του οισοφάγου, των νεφρών και της χοληδόχου κύστης.
  • Γνωρίζετε ότι το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου σχετίζονται με έναν ανθυγιεινό τρόπο διατροφής; Μήπως λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτείτε πιο σοβαρά να ενσωματώσετε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής στην καθημερινότητά σας;
  • Μειώστε το κορεσμένο λίπος της διατροφής σας μειώνοντας τη συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι σε 1 ή και λιγότερες φορές μέσα στην εβδομάδα και επιλέγοντας άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως ψάρια, πουλερικά, αυγά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Αντικαταστήστε το βούτυρο ή άλλο ζωικό λίπος με μαλακή μαργαρίνη, ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα της.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε 5 μερίδες την ημέρα για να ενισχύσετε την αντιοξειδωτική ασπίδα του οργανισμού σας. Βάλτε τα φρούτα, σε κάθε τους μορφή στα σνακ σας και συνοδέψτε κάθε κύριο γεύμα σας με σαλάτα εποχής.
  • Αυξήστε την ολική άλεση φροντίζοντας τουλάχιστον το 50% των δημητριακών σας να είναι ολικής άλεσης. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και τις φρυγανιές με ολικής άλεσης, το λευκό ρύζι με καστανό και τα επεξεργασμένα ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης, πλιγούρι, κους κους.
  • Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα, έχοντας σα στόχο τα 30 λεπτά μέτριας προς έντονη άσκηση καθημερινά. Προγραμματίστε μία βόλτα με τα πόδια ή ξεκινήστε μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί μαζί με κάποιον φίλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου