ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση για την αγορά πιθανόν δύο πυραυλακάτων αποφασίζει η Κύπρος λόγω ΑΟΖ! ΕΚΤΑΚΤΟ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma  " 

Posted: 
supervita1
ΕΚΤΑΚΤΟ
Η Κύπρος μετά τα τελευταία γεγνότα που διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται γύρω από την ΑΟΖ, αποφάσισε την πλέον ενδεδειγμένη λύση , αυτής της ενίσχυσης με ναυτικά μέσα για την προάσπιση των δικών της συμφερόντων, αναφέρει σήμερα ο κυπριακός τύπος.

Την πολιτική απόφαση, για ενίσχυση με αγορά πλωτών στρατιωτικών μέσων, θα αποκαλύψει στην Επιτροπή Άμυνας ο Χριστόφορος Φωκαΐδης
Σημαντικές αποκαλύψεις για τους σχεδιασμούς ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι «θα λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως χαρακτηριστικά μας λέχθηκε, θα κάνει σήμερα, ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, όπου τίθεται επί τάπητος ο απόρρητος προϋπολογισμός για την αμυντική θωράκιση, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου , για πρώτη φορά θα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη ότι στους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για το επόμενο έτος, ακρογωνιαίος λίθος θα είναι η «θωράκιση της αμυντικής ισχύος με πλωτά μέσα, ώστε να απαντηθούν οι ανησυχίες για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», κάτι που επισημαίνουμε με άρθρα μας στο Pentapostagma.gr .
Για τον λόγο αυτό, και κάτω από άκρα μυστικότητα η κυβέρνηση της μεγαλονήσου θα προσπαθήσει να προμηθευτεί ταχυκίνητα πολεμικά πλοία, επιπέδου πυραυλακάτου, τα οποία θεωρούνται ιδανικά για δράση στο θαλάσσιο περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου .
Σύμφωνα με κυπριακούς διπλωματικούς κύκλους , το Ισραήλ είναι έτοιμο να επαναθέσει στο τραπέζι του διαλόγου, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας αλλά και της επέκτασής της με Ελλάδα και Αίγυπτο, το θέμα παραχώρησης των δύο πυραυλακάτων, για τις οποίες υπήρξε το 2011 συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε, λόγω μη έγκρισής της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το θέμα όπως είναι φυσικό θα συζητηθεί στο Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου, από τις ηγεσίες των δύο χωρών. Μια τέτοια αγορά πολεμικών πλοίων από την Κύπρο εξυπηρετεί και τα συμφέροντα του Τελ Αβίβ, το οποίο προσβλέπει στην ενεργειακή συνεργασία, που δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και την ασφάλεια των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Επαναλαμβάνουμε προς όλους του τόνους, ότι η αγορά δυο τέτοιων ναυτικών μονάδων , μαζί με την συνδρομή πλοίων του ελληνικού ναυτικού και υποβρυχίων , θα αποτελέσει μια καλή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.
Με πληροφορίες από philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου