ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κίνα και Ρωσία προετοιμάζονται στρατιωτικά έναντι της δύσης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 20, 2014 at 8:28 πμ, Last Updated: 
russia-china
Η στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της δύσης γενικότερα έχει φέρει ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη «σύσφιξη» των σχέσεων Ρωσίας και Κίνας, κάτι που σύμφωνα ακόμη και με αμερικανούς ειδικούς, θα «αναποδογυρίσει» τον κόσμο, όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα.

Ο Κινέζος υπουργός άμυνας Chang Wanquan είχε συνομιλίες με τον Ρώσο, ομόλογο του Σεργκέι Σοϊγκού, στο Πεκίνο για να συζητήσουν την πρακτική της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο «γιγάντων» της Ασίας , αναφέρει το κινεζικό δίκτυο china.org.cn .
Ο Chang, ο οποίος επίσης είναι μέλος του κινεζικού εθνικού συμβουλίου του κράτους, δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι στρατηγικού χαρακτήρα, έχουν υγιή ανάπτυξη, με τις δύο χώρες προβαίνουν σε συχνές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, συνεχίζοντας να εμβαθύνουν στην αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη.
Ο Κινέζος υπουργός άμυνας είπε ότι οι δύο στρατοί τους έχουν ρεαλιστική συνεργασία, μέσω των επαφών υψηλού επιπέδου, για την διενέργεια κοινών ασκήσεων και «συνεχούς επικοινωνίας».
«Η Κίνα είναι πρόθυμη να καταβάλει κοινές προσπάθειες με την Ρωσία για να εφαρμόσει την συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών, την προώθηση των διμερών αμυντικών σχέσεων, σε ανώτερο επίπεδο, για την διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας», δήλωσε ο Τσανγκ.
Από την πλευρά του ο ρώσος ΥΠΑΜ, δήλωσε πως η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς σχέσεις και επιθυμεί να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δεσμών που συνεισφέρουν στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.
Πολύ πρόσφατα, υπογράφτηκαν δύο πολύ μεγάλες συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Η μία αφορά την πώληση αερίου στην Κίνα αξίας 400 δισ. δολαρίων σε βάθος 30 χρόνων, αποφέροντας στη Ρωσία 13 δισ. δολάρια ετησίως. Η δεύτερη, που υπεγράφη από δύο μεγάλες τράπεζες, τη ρωσική VTB και την κινεζική Bank of China, προβλέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών με ρούβλια και γουάν . «Η Κίνα κατέστη σταθερά ο βασικός εμπορικός παρτενέρ μας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην επέκταση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολάρια το 2015 και θα φτάσουν τα 200 δισ. το 2020, όπως αναφέραμε σε παλαιότερο άρθρο στο .pentapostagma.gr.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου