ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ…

ΠΗΓΗ : " pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 10:50 μμ, Last Updated: 
Φοιτητική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, της Μασαχουσέτης και κατά του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας…
στο Τσάπελ Χιλ, τα οποία κατηγορεί για άσκηση φυλετικών διακρίσεων στις εισαγωγές των φοιτητών.

Το Χάρβαρντ κάνει διακρίσεις σε βάρος φοιτητών ασιατικής καταγωγής υπέρ υποψηφίων λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων που έχουν λιγότερα προσόντα, διευκρινίζεται στις δύο μηνύσεις που κατέθεσε η οργάνωση Students for fair admissions (SFFA/Φοιτητές για δίκαιη εισαγωγή), που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Εκπροσώπησης (PFR) .
Το Χάρβαρντ εφαρμόζει μια «καθόλου επίζηλη πολιτική διακρίσεων», εκτιμά το PFR σε ανακοίνωση του. «Υπάρχει προτίμηση υπέρ των λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων φοιτητών σε βάρος των Ασιατών φοιτητών που έχουν περισσότερα προσόντα».
Ωστόσο «η εφαρμογή πολιτικής διακρίσεων για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο απαγορεύεται ρητώς από την τέταρτη τροποποίηση του Συντάγματος και τους ομοσπονδιακούς νόμους για τα δικαιώματα του πολίτη», τονίζει.
Επιπλέον, το Χάρβαρντ «δεν έχει συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα ενδελεχούς εξέτασης που υποστηρίχθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 2013, σύμφωνα με τα οποία για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια πρέπει να τηρούνται ουδέτερα κριτήρια όσον αφορά τη φυλή για την επίτευξη της διαφορετικότητας» αντί να εφαρμόζονται «πολιτικές διακρίσεων με βάση τη φυλή».
Ούτε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας «έχει συμμορφωθεί με τα νέα πρότυπα».
Η οργάνωση SFFA που κατέθεσε την μήνυση δηλώνει ότι εκπροσωπεί φοιτητές με «υψηλά προσόντα» που απορρίφθηκαν από αυτά τα πανεπιστήμια, καθώς και τους γονείς τους.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου