ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση για να επαναλειτουργήσει η ιστορική εκκλησία του Καποδίστρια στο Ναύπλιο (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 25.9.15 |  |  |  | 
  Έκκληση προς τον Δήμο Ναυπλιέων και την Μητρόπολη Αργολίδος έκανε ο ιστορικός, Λυκειάρχης στο 2 Λύκειο Ναυπλίου και αναπληρωτής Διευθυντης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλης Χαραμής, για την αποκατάσταση των φθορών και ζημιών στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια που αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε την μνήμη του και που παραμένει τα τελευταία χρόνια κλειστό λόγω επικινδυνότητας.
Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος , Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.
Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένη όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.
Από τότε και μέχρι και πριν 5 χρόνια περίπου η πανήγυρης γίνονταν με κάθε λαμπρότητα στο εκκλησάκι ,αλλά το πέρασμα του χρόνου έφερε την φθορά και λόγω προβλημάτων της στέγης η εκκλησία έκλεισε και παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί πως ο ναός όσο και ο περιβάλλον χώρος ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων.

Δείτε σε βίντεο παρακάτω τι δήλωσε ο κ. Β. Χαραμής:
ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου