Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τους  πλανήτες, εξέφρασαν την απορία τους για τις συνθήκες ζωής σε αυτούς , αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Ο εντοπισμός των δύο Πλανητών  πραγματοποιήθηκε από το  ορεινό παρατηρητήριο ALMA στην Χιλή, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο .
 Το προσωρινό όνομα του πρώτου νέου πλανήτη είναι Gna. Το αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό δίπλα στο αστέρι W του αστερισμού  Aquila.
Το δεύτερο αντικείμενο ανακαλύφθηκε κοντά στο αστρικό σύστημα  Άλφα  Κενταύρου. Οι εικόνες δείχνουν ότι τα δύο αντικείμενα μπορεί να είναι σχετικά κοντά στο ηλιακό μας σύστημα.
 Το ένα εξ αυτών ,  μπορεί να είναι ένας πλανήτης στο μέγεθος του Ποσειδώνα,  ο οποίος  βρίσκεται σύμφωνα με το μέγεθος κάπου μεταξύ Κρόνου και  Ουρανού.
Το δεύτερο αντικείμενο μπορεί να είναι είτε ένας καφέ «νάνος» ή ένας πλανήτης που ομοιάζει με την Γη και από πλευράς μεγέθους «τοποθετείται»  μεταξύ της Γης και του Ποσειδώνα.
 Η διεθνής επιστημονική κοινότητα , δεν βιάζεται να ανακοινώσει επίσημα  ακόμα τίποτα,  δεδομένου ότι οι ανακαλύψεις από τους αστρονόμους αφορούν δύο « αντικείμενα».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια τρόπον τινά διαδικασία  «πραγματογνωμοσύνης» το επόμενο διάστημα για να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες με ακρίβεια για το τι ακριβώς είναι τα δύο αυτά  αντικείμενα.
Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι θεωρίες για την ύπαρξη πλανήτη με γήινα χαρακτηριστικά δίνουν και παίρνουν, στα διεθνή ΜΜΕ .
Το pentapostagma.gr, προσεγγίζει με πολύ μεγάλη προσοχή όλα αυτά τα θέματα, τα οποία πολλές φορές  «αποκτούν»  ψεύτικες διαστάσεις.
Παρόλα αυτά,  ακόμη και σήμερα χρήζει περαιτέρω έρευνας η προ ετών δήλωση του ΓΓ της ΕΣΣΔ τότε,  Ν.Χρουτσώφ που μίλησε παρουσία Αμερικανών και άλλων στον ΟΗΕ, « για τα «ελληνικά τελωνεία του διαστήματος τα οποία περιπολούν γύρω από την Γη, μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα;» Άραγε τι εννοούσε;