ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου και πού θα τα βρείτε

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου και πού θα τα βρείτε
    Το street food είναι κατηγορία από μόνο του. Για όσους ταξιδεύουν και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν στα αλήθεια έναν τόπο τα αξιοθέατα είναι μεν βασικά, αλλά το φαγητό του δρόμου είναι αυτό που θα τους δώσει ενέργεια αλλά και μια νέα γευστική εμπειρία.
    Στην Ελλάδα, οι τουρίστες τρώνε πιτόγυρα και πίτες. Αντίστοιχα σε κάθε χώρα υπάρχουν φαγητά που προορίζονται για να σας χορτάσουν και να συνεχίσετε το δρόμο σας μασουλώντας. Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα σάντουιτς που προσφέρονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και σας τα παρουσιάζουμε:

Choripan - Αργεντινή
    Κλασικό αργεντίνικο φαγητό δρόμο με σάλτσα που περιέχει αρωματικά, λάδι και ξίδι. Περιέχει λουκάνικο και η συγκεκριμένη σάλτσα που το συνοδεύει λέγεταιchimichurri.

Bánh mì - Βιετνάμ
    Μπαγκέτα, ζαμπόν, μαγιονέζα, πατέ πιπεριές, πίκλες και φυσικά σως. Η σως λέγεται nuoc και κανονικά σερβίρεται ξεχωριστά για να κάνετε βουτιές στο μπολάκι της.

Croque monsieur - Γαλλία
    Έχει τις ρίζες του στη Μπελ Επόκ και άρχισε να σερβίρεται στα καφέ του Παρισιού από το 1910 και μετά. Η γεύση του είναι ιδιαίτερη κυρίως λόγω του ειδικού τυριού που χρησιμοποιείται, τη μπεσαμέλ ή το αυγό στο οποίο βουτιέται το σάντουιτς πριν ψηθεί.

Francesinha - Πορτογαλία
    Είναι σε ελεύθερη μετάφραση η Μικρή Γαλλίδα των σάντουιτς, κυρίως γιατί φέρνει πολύ στη γαλλική σπεσιαλιτέ. Όμως περιέχει linguiça, ένα καπνιστό λουκάνικο που φτιάχνεται στη χώρα και η σάλτσα που το συνοδεύει έχει βασικό συστατικό τη μπίρα.

Leberkäse - Αυστρία και Γερμανία
    Η ακριβής μετάφρασή του είναι Τυρί από συκώτι. Αλλά καμία σχέση. Σχεδόν ποτέ δεν περιέχει συκώτι, είναι φτιαγμένο με τυρί το οποίο σερβίρεται με μουστάρδα.

Ζapiekanka - Πολωνία
    Είναι το αντίστοιχο της αμερικανικής πίτσας αλλά στην πολωνική του εκδοχή. Πρόκειται ουσιαστικά για μπακέτα που χωρίζεται στη μέση και πάνω της ρίχνονταιτυρί, μανιτάρια, κρεμύδια, πιπεριές, ζαμπόν και λουκάνικα.

ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ! Πιττόγυρος -Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου