ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύνδεσμος ΑΠΟΣΤ. ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στις Εκδηλώσεις του Ναυπλίου:Η πόλη γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό

Πολλές οι εκδηλώσεις στο ΝΑΥΠΛΙΟ λόγω του εορτασμού της 195ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ της ΑΛΩΣΗΣ του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ.

Την 29η προς 30η Νοεμβρίου την νύκτα εκείνη  πριν 197  χρόνια ΄Ελληνες πολεμιστές με αρχηγό τον ΣΤΑΪΚΟ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟ καταλαμβάνουν το Κάστρο του " ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ " με αποτέλεσμα στην συνέχεια να ελευθερωθεί και η πόλη του Ναυπλίου.



Κάθε χρόνο εορτάζεται η Απελευθέρωση της πόλεως Ναυπλίου την τελευταία Κυριακή του μηνός Νοεμβρίου.


Φώτο  video  εκ STUDIO B & C 



Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ. 



Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ. 



H 1η Λαμπαδηδρομία Παλαμηδείου Άθλου είναι γεγονός



Στους δρόμους του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η πρώτη Λαμπαδηδρομία του Παλαμήδειου Άθλου. 





Η πορεία της Λαμπαδηδρομίας πέρασε από συμβολικά μέρη όπως το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου και φυσικά το άγαλμα του Στάϊκου Σταικόπουλου.

Η φλόγα έφτασε στο κάστρο του Παλαμηδίου όπου εκεί ο τελευταίος Λαμπαδηδρόμος μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής άναψαν τον βωμό.

Στη συνέχεια μπροστά από την Πλατεία Φιλελλήνων (στο Π ) αφέθηκαν στον ουρανό του Ναυπλίου 197 φαναράκια, όσα και τα χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. 



Το παρακάτω  VIDEO από https://argonafplia.gr




Απόλυτα επιτυχημένος ο 3ος ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

Ο 3ος Παλαμήδειος άθλος πέρασε στην ιστορία και ήταν απόλυτα επιτυχημένος με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε αυτές των προηγούμενων χρόνων. 








Σε μία καταπληκτική ημέρα, αφού ο καιρός έκανε το χατήρι των διοργανωτών οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στα 10 χλμ, στα 3χλμ  και στα 5 χλμ τον Παλμήδειο άθλο που περιλαμβάνει και την ανάβαση του κάστρου από τα σκαλιά.






Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες σε όλα τα αγωνίσματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Παλαμήδειο άθλο του 2018.








ΝΑΥΠΛΙΟ -  ΑΝΑΠΛΙ   "  ΠΑΛΑΜΗΔΙ  " 


Πατώντας επάνω στο  youtube βγαίνουν  ο σύνδεσμοι με τραγούδι για το Παλαμήδι απο διάφορους τραγουδιστές, όπου ξαναπατάμε για να βγεί ο τραγουδιστής.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HtpeI5UB8pQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Στ' Αναπλιου Το Παλαμηδι τραγουδάει οΘΕΟΔΩΡΟΣ Τεό ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ )

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bHZ0adu9_g4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Τραγουδά Γιάννης ΚΑΖΑΣ )

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MR9nrFzzOWA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> ( Κρεμαστή Λακωνίας )

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CpON0lKCslg"
frameborder="0" allowfullscreen></iframe>  ( Τραγουδά Σταύρος ΜΠΟΝΙΑΣ )














ΠΗΓΕΣ : STUDIO B & C,  http://www.stalanews.gr, 
 http://www.youtube, από το αναφερόμενο 
βιβλίο, https://argonafplia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου