Αθήνα: Αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης LAM με 34 επιβαίνοντες και προορισμό την Αγκόλα χάθηκε την Παρασκευή πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια, ανακοίνωσε η εταιρεία, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς πιστεύεται ότι έχει συντριβεί.

Η πτήση TM 470 από το Μαπούτο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την LAM.


Η Μαρλέν Μέντες, στέλεχος της LAM, ανακοίνωσε ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα ήταν ανεπιτυχείς.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν έρευνες στο εθνικό πάρκο Μπουαμπουάτα στη βορειοανατολική Ναμίμπια, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το αεροσκάφος, το οποίο πιστεύεται ότι έχει συντριβεί κάπου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, κάτοικοι χωριών κοντά στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες άκουσαν εκρήξεις.

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν κανονικοί δρόμοι. Αυτό κάνει το έργο μας πολύ δύσκολο» δήλωσε ο Γουίλι Μπάμπτον αξιωματούχος της αστυνομίας της Ναμίμπια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Η εταιρεία LAM, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Μοζαμβίκης, παραμένει στον κατάλογο των εταιρειών που δεν τους επιτρέπεται να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.

Πηγή: news.in.gr