ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το ήξερες; – Ποια είναι τα πιο δύσκολα σταυρόλεξα

ΠΗΓΗ : http://tvkosmos.gr

  • 11/29/2013 12:34:22 AM
Το ήξερες; – Ποια είναι τα πιο δύσκολα σταυρόλεξα



cross

Τα πιο δύσκολα σταυρόλεξα σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες βρίσκονται στις βρετανικές εφημερίδες «The Observer» και «The London Times».
Μόνο λίγοι αναγνώστες μπορούν να τα ολοκληρώσουν και πάλι χρειάζονται 2 με 3 ώρες. Ο χρόνος ρεκόρ όμως που έχει σημειωθεί για ένα σταυρόλεξο των «Times» ήταν 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα (!) από ένα βρετανό διπλωμάτη, τον Roy Dean το 1970. Το πρώτο σταυρόλεξο δημοσιεύθηκε ην Κυριακή 21 Δεκεμβρίου του 1931, στην εφημερίδα «New York World».
Εμπνευστής και δημιουργός του, ο συντάκτης Arthur Wynne, που του είχε ζητηθεί να ανακαλύψει ένα νέο παιχνίδια για το τμήμα ψυχαγωγίας της εφημερίδας. Η ιδέα του Wynne βασίστηκε σε ένα παρόμοιο «παιχνίδι», που παιζόταν στην αρχαία Πομπηία, τα «μαγικά τετράγωνα».
Αρχικά είχε το σχήμα ρόμβου αλλά σύντομα ο Wynne εξέλιξε το σταυρόλεξο διαμορφώνοντάς το με οριζόντιες και κάθετες γραμμές, ενώ πολύ σύντομα εφηύρε τα κενά μαύρα τετράγωνα.
Extra info: μία άλλη εκδοχή του πρώτου σταυρολέξου είναι ότι κυκλοφόρησε στο βρετανικό περιοδικό «Pearson» τον Φεβρουάριο του 1922 ενώ το πρώτο «New York Times» σταυρόλεξο δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου το 1930.
Πηγή: clickatlife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου