ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μητρόπολη Γλυφάδας διοργανώνει Ἔρανο τῆς Ἀγάπης

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

100_9901
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ,
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΒΑΡΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Ἀγαπητοί ἀδελφοί!
Ἡ Μητρόπολή μας ἐν ὄψει τῶν μεγάλων ἑορτῶν τῆς Χριστιανωσύνης καί μέσα στά πλαίσια τοῦ Κοινωνικοῦ, Φιλανθρωπικοῦ καί Πνευματικοῦ της ἔργου, διοργανώνει:
Α. Ἀπό σήμερα Κυριακή καί μέχρι τήν Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου τρ. ἔ., τόν καθιερωμένο ἐδῶ καί δεκαετίες Ἔρανο τῆς Ἀγάπης. Καλούμεθα ὅλοι οἱ Χριστιανοί νά ἐνισχύσουμε ἠθικά καί ὑλικά τή Φιλάνθρωπη αὐτή προσπάθεια τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας προκειμένου νά ἐνισχυθοῦν δεόντως τίς ἡμέρες αὐτές οἱ πολύπαθοι συνάνθρωποί μας.
Β. Τήν Παρασκευή 20-12-13 καί ὥρα 4:30 μ.μ. στό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ἀν. Ρωμυλίας καί Γεννηματᾶ – Τερψιθέα) καί σέ συνεργασία μέ τόν Ἐκκλησιαστικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» διοργανώνει, τόσο γιά τά παιδιά τοῦ Σταθμοῦ, ὅσο καί γιά τούς Γονεῖς καί ὅλους ἐμᾶς, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή χαρᾶς καί ἀγαλλίασης γιά μικρούς καί μεγάλους.
Στή γιορτή ἔχουν κληθεῖ νά παραστοῦν ἀρκετοί ἐπίσημοι, Δήμαρχος, Ἀντιδήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι κ.ἄ. καί ὁ Μᾶρκος Σεφερλῆς μέ τό ἀστείρευτο «χιοῦμορ» του.
Σᾶς περιμένουμε ὅλους γιά νά δώσετε χαρά στά παιδιά τοῦ Σταθμοῦ μας!
Γ. Τήν ἑπόμενη Κυριακή, 22-12-13, καί ὥρα 10:30 π.μ. στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Γλυφάδας,διοργανώνει Αἱμοδοσία, κατά τήν ὁποία καλοῦνται ὅλοι οἱ Χριστιανοί ἀπό 18 ἕως καί 60 ἐτῶν νά δώσουν λίγο ἀπό τό αἷμα τους καί νά συμβάλλουν στή διάσωση μιᾶς ἀνθρώπινης ζωῆς πού κινδυνεύει.
 
Δ. Τό ἀπόγευμα τῆς ἴδιας ἡμέρας καί ὥρα 6:30, στόν Ἱερό Ναό Εἰσοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας (Πλατ. Καραϊσκάκη) ἡ Τοπική Ἐκκλησία προκειμένου νά προετοιμασθοῦν κατάλληλα οἱ Χριστιανοί καί γιά τήν ὑποδοχή τῆς μεγάλης ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων, διοργανώνει ἐπίσημη προεόρτια ἐκδήλωση μέ Ὕμνους τῆς Ἑορτῆς, πού θά ἀποδώσει ἡ Χορωδία τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς ὑπό τή Διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Διονυσίου Ἠλιοπούλου.
Ὁμιλητής στήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση θά εἶναι ὁ π. Γεώργιος Φειδόπουλος, Ἐφημέριος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Γλυφάδας.
Ἐντολῇ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
† ΠΡΩΤΟΠΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για τον Έρανο της Μητρόπολις ειναι μια καλη αρχή, αλλα παραπάνω και απο τον Ερανο ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ενεργό μέλος στην κοινωνία, να εχει ανεπτυγμένη ευαισθησία και να πρωτοστατεί σε καλα έργα, να καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες των αδυνάτων.
    Να ειναι την ΚΑΡΔΙΑ και παρουσία του Ιησού Χριστού στην γειτονία της, στην περιοχή της, στο Χωριό και στην συνοικία της, αν ο Ιησούς Χριστός τάισε τους φτωχούς (Ματθαίος 6:16-21) οφείλει και εκείνη να χρησιμοποιεί τους πόρους της για να ταΐζει αυτούς που δεν έχουν, αν ο Χριστός επισκέφθηκε τους αρρώστους το ιδιο και εμεις οφείλουμε να παραστεκομεθα στους ασθενείς και στους μη έχοντες τα αναγκαία.

    Η εκκλησία οφείλει να ειναι έμπρακτα στην κοινωνία το συσσίτιο, η θαλπωρή των φτωχών, να βοηθεί τους άστεγους, τους οικονομικά εξαντλημένους που δεν έχουν τα απαραίτητα προς το Ζην.
    Μερικοί γεμάτοι υπερηφάνεια λένε ότι η "Εκκλησία μας είναι το Νοσοκομειο", αλλα αυτό είναι ενα λεκτικό ΚΟΥΦΙΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ γιατί οι ίδιοι ποτε τους δεν ξόδεψαν για την συντήρηση του άστεγου, δεν έδωσαν απο τα λεφτά τους για τις ζωτικές ανάγκες του άνεργου, αλλά ούτε και η Εκκλησία τους δεν ασπάστηκε το Πνεύμα γενναιοδωρίας να καλύψει τις ανάγκες των φτωχών και άστεγων, και πεινασμένων της ενορίας τους.

    O Ιησούς Χριστός είπε «Ελάτε οι ευλογημένοι του Πάτερα μου, και ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΤΕ τη βασιλεία που εχει ετοιμαστεί για σας απο τότε που θεμελιώθηκε ο κόσμος . Γιατί ΠΕΙΝΑΣΑ και μου ΔΩΣΑΤΕ να φάω, ΔΙΨΑΣΑ και μου ΔΩΣΑΤΕ να πιω, ξένος ήμουν και με ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΑΤΕ, ΓΥΜΝΟΣ ήμουν και με ΝΤΥΣΑΤΕ, αρρώστησα και ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ, στην φυλακή ήμουν, και ΗΡΘΑΤΕ κοντά μου»(Ματθαίος 25:34-36) Αυτή είναι η Ζωντανή ευλογημένη έμπρακτη έκφρασης συμπόνοιας της Σπλαχνικής ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Εκκλησίας, και καθενός από μας που κατά το μέτρο το δυνατό μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη.

    Η κάλυψης των ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ της ενορίας και των φτωχών της συνοικίας πιστοποιεί για την Χριστιανική ΚΑΡΔΙΑ της Εκκλησίας και των πιστών που θα ακούσουν «Πραγματικά σας. Λέω, καθόσον τα κάνατε αυτά σ' ΕΝΑ απο τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ μου, αυτούς τους ασήμαντους , σ' ΕΜΕΝΑ τα ΚΑΝΑΤΕ» (Ματθαίος 25:40)
    «ΜΟΙΡΑΣΤΕ με τον πεινασμένο το Ψωμί σας και ΔΩΣΤΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ στον καταπιεσμένο < ειναι ο Λόγος του Θεού σε κάθε χριστιανό και ΜΑΛΙΣΤΑ στην ΗΓΕΣΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ> και τότε μες στο σκοτάδι θα ΛΑΜΣΕΙ το ΦΩΣ σας, και το σκοτάδι θα γίνει σαν του μεσημεριού το ΦΩΣ. Και ο Κύριος θα σε οδηγεί πάντοτε, και θα χορταίνει την ψυχή σου μέσα σε ανομβρίες, και θα παχύνει τα κόκαλά σου· και θα είσαι σαν κήπος που ποτίζεται, και σαν πηγή νερού, που τα νερά της δεν στερεύουν.»(Ησαϊας 58:10-11).

    Κύριε Ιησού Χριστέ συγχώρεσε μας, και την Εκκλησία που ως τώρα δεν υποταχθήκαμε στο κάλεσμα σου να καλύψουμε, να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας που πεινάει και διψάει και είναι άστεγη, και δεν έχουν ενα ζεστό δωμάτιο για να κοιμηθούν, και ΞΥΠΝΗΣΕ την καρδιά και την συνείδηση των παιδιών σου και της κάθε Εκκλησίας να ασπαστεί τα ΛΟΓΙΑ σου και να αρχίζει να ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ για τους φτωχούς. Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή