ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Νέο υπερσύγχρονο επιθετικό πυρηνικό υποβρύχιο για τη Ρωσία

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma.gr   "

Νέο-υπερσύγχρονο-επιθετικό-πυρηνικό-υποβρύχιο-για-τη-Ρωσία Το Ρωσικό Ναυτικό παρέλαβε το επιθετικό πυρηνικό υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας τύπου Severodvinsk, στην αρχή του νέου έτους.
Ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Dmitry Rogozin ανακοίνωσε ότι οι Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις παρέλαβαν το πυρηνικό σκάφος τέταρτης γενιάς, που τελούσε υπό κατασκευή στο ναυπηγείο του Sevmash στη Βόρεια Ρωσία από το 1993.
“Χθες, το κύριο πυρηνικό υποβρύχιο υπό το πρόγραμμα Yasen παραδόθηκε στο Ναυτικό για δοκιμαστική λειτουργία”, ανάρτησε ο Rogozin στον λογαριασμό του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας προγενέστερη αναφορά του ειδησεογραφικού δικτύου RIA – Novosti.
Το πυρηνικό υποβρύχιο Severodvinsk αποτελεί ένα από τα οχτώ επιθετικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Yasen (σ.σ. pentapostagma.gr – σύμφωνα με την ταξινόμηση του NATO – κλάσης Graney) που αναμένεται ναυπηγηθούν.
Το δεύτερο και το τρίτο σκάφος της σειράς, το Kazan και το Novosibirsk, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της κατασκευής και θα περιλαμβάνουν ανανεωμένα και σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα.
Σύμφωνα με την έκθεση, το Severodvinsk έχει εκτόπισμα 13.800 τόνων, μήκος 119 μέτρων, μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 31 κόμβων, ενώ τέλος μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 600 μέτρων.
Το υποβρύχιο θα μεταφέρει οπλικό φορτίο 24 πυραύλων cruise τύπου Oniks (SS-N-26) και Kalibr (SS-N-27), αυτοκατευθυνόμενους πυραύλους και νάρκες.
Ταυτόχρονα τη Δευτέρα, ο Βόρειος Στόλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι το πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο Smolensk, του Project 949A ( Κλάσης Oscar II), ενώθηκε ξανά με τις δυνάμεις του Στόλου έπειτα από δύο έτη επισκευών και αναβάθμισης στο ναυπηγείο Zvyozdochka στη Βόρεια Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου