ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αγία η εποχή μας που πο Θεός δίνει πολλούς και μεγάλους Αγίους.Δόξα σοι ο Θεός!

Την ευχή του Γέροντος να έχουμε, που έζησε  στην εποχή μας, πολλοί από μας τον γνώρισαν,τον συμβουλεύθηκαν και τους βοήθησε.
 
Τρανή  απόδειξη ότι ο΄Αγιος δεν είναι κάτι το εξωκοσμικόν, κάτι το φανταστικό,κάτι το …μεγαλειώδες.
Είναι ο απλός  γεροντάκος και απλοϊκός παπούλης ,»πλήρης αγάπης και χάριτος»,που σε ξεκουράζει και σε αναπαύει  στις  πνευματικές σου  ανάγκες και αναζητήσεις, στους προβληματισμούς σου, στις αδυναμίες σου .
« Ο Ιησούς Χριστός Αυτός και σήμερα και εις τους  αιώνας».
Μήπως  οι  σημερινοί μας΄Αγιοι είναι μία απάντηση στους αναζητούντες  την  (λεγόμενη) μεταπατερική  Θεολογία, την μεταπαπαρηγοπουλική  Ιστορία, την μεταχριστιανική εποχή (δηλ.όλα τα μετά….;).
Την ευχή των αγίων Γερόντων να έχουμε και τις πρεσβείες τους ,ΤΩΡΑ ως νέων Αγίων, ευχόμενοι ο Θεός να αναδεικνύει πάντοτε τέτοιους Αγίους και μάλιστα σε εποχές σαν την σημερινή  « όπου  πλεονάζει η αμαρτία (και η αποστασία),υπερπλεονάζει η χάρις του Θεού (=δίδεται απλόχερα, δωρεάν, χαρίζεται δηλ. στους εκλεκτούς Του).
 

 

Αγιοποιείται ο Γέροντας Παΐσιος σήμερα;

Όλα συγκλίνουν σε αυτό που από καιρό είχαμε πει στο pentapostagma.gr, στο ότι δηλαδή πολύ άμεσα αναμένεται η αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσίου. Πληροφορίες μέσα από το Πατριαρχείο επιβεβαιώνουν την αγιοποίηση και μάλιστα πολύ σύντομα, ίσως σήμερα υπογραφεί και επισημοποιηθεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η αγιοκατάταξη του γέροντα.
Στην Ορθοδοξία μας η αγιοκατάταξη των Αγίων είναι κατά μια έννοια περιττή, αφού ο Άγιος γεννιέται πρώτα στη συνείδηση των πιστών και πολύ μετά έρχεται η επισημοποίηση από τη διοίκηση της Εκκλησίας μας. Ο Γέροντας Παΐσιος είναι ένας πολύ μεγάλος Άγιος ,  θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ξαναδούμε Άγιο με τέτοιο ανάστημα. Το σίγουρο είναι ένα, ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ, πάντα μας στέλνει Αγίους, Όσιους και Μάρτυρες, για να ενισχύουμε την πίστη μας και να εντείνουμε τον αγώνα μας.
Άγιε Γέροντα Παΐσιε πρέσβευε υπέρ υμών.
 
 
 
ΠΗΓΗ :
smountzouris@gmail.com
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου