ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ρωσία: Η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, σύμφωνα με νέα έκθεση

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

Ρωσία-Η-μεγαλύτερη-πετρελαιοπαραγωγός-χώρα-του-κόσμου-σύμφωνα-με-νέα-έκθεση Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου για το έτος 2013 έφθασε στο ανώτατό της σημείο στην μετα-Σοβιετική εποχή. Ταυτόχρονα, η ρωσική χώρα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην κόσμο ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Η μονάδα εκθέσεων του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε κατά 1,0 τοις εκατό, φθάνοντας στον αριθμό-ρεκόρ των 523,3 εκατομμυρίων τόνων (σ.σ. pentapostagma.gr – ή 10,51 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως).
Η Ρωσία «σημείωσε» ακόμη μία εκπληκτικά παραγωγική χρονιά και για  το έτος 2012, όταν και η παραγωγή έφθασε στα 10,40 εκατομμύρια βαρέλια σε ημερήσια βάση.
Ο τρέχων δείκτης παραγωγής, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα και από αυτόν της Σαουδικής Αραβίας, καθιστά την Ρωσία την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου.
Παρόλα αυτά, τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες καταδεικνύουν ότι οι εξαγωγές εκτός των πρώην Σοβιετικών χωρών μειώθηκαν κατά 2,2 τοις εκατό, καθώς η Ρωσία δεν διαθέτει έναν απευθείας αγωγό που να συνδέεται με τις μεγάλες διεθνείς αγορές.
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης για το 2013, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού μεταξύ της κρατικής εταιρείας Gazprom με τις ιδιωτικές εταιρείες φυσικού αερίου, όπως τις Novatek και Lukoil.
Η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας ανέφερε επίσης ότι η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2,1 τοις εκατό φθάνοντας στα 668,0 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (23,6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου