ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Όταν η Ρωσία ζήλεψε την Ελλάδα

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ



Βυζαντινά Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2014 | 09:26
Μπορεί η Εκκλησία της Ελλάδος για ορισμένους να θεωρείται «φτωχός συγγενής» εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, ωστόσο υπάρχουν κάποια επιτεύγματα που όχι μόνο διαψεύδουν αυτήν την προσέγγιση αλλά και κάνουν κάποιους μεγάλους και… τρανούς να αναρωτιούνται.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω της Αποστολικής Διακονίας, με το Βατικανό, σε πανεπιστήμιο του οποίου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Δεν είναι μικρό πράγμα να μαθαίνεις στους αυριανούς ηγέτες του Ρωμαιοκαθολικού κόσμου την ελληνική γλώσσα αλλά και την κουλτούρα και την παράδοση του λαού μας.

Φίλος λοιπόν εκ Ρώμης, με ενημέρωσε πως αυτό το κατόρθωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν το είχε πιάσει το «ραντάρ» της πανίσχυρης και «πανταχού παρούσας» ρωσικής Εκκλησίας.

Σε πρόσφατες επαφές του με Ρωμαιοκαθολικούς αξιωματούχους, ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εκκλησιαστικής (και όχι μόνο) διπλωματίας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ενημερώθηκε γι αυτήν την συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Βατικανό και όπως φάνηκε… ζήλεψε.

Αποτέλεσμα; Τώρα, ψάχνει και η Μόσχα τρόπο να μπει σε καθολικό πανεπιστήμιο να κάνει το ίδιο. 

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, αν και μεταξύ μας κακό δεν είναι. Αλλά, αν θέλετε τη γνώμη μου θα έλεγα πως καλό είναι πότε πότε οι φίλοι μας εκεί ψηλά στα βόρεια, να θυμούνται πως η Ελλάδα μπορεί να μην έχει τα μέσα και τους πόρους της αναγεννώμενης «Αγίας Ρωσίας» έχει όμως κάτι άλλο… το οποίο όσα ρούβλια κι αν δώσεις δεν αγοράζεται.

Η Ελλάδα είναι η μάνα του πολιτισμού και η μήτρα της Ορθοδοξίας. Ντα;

Ο ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΣ
 
ΠΗΓΗ : "   http://www.dogma.gr/     "  και
smountzouris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου