ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ
29/01/2014
Kατά 1,1% αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2013 σε ετήσια βάση το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ ανέφερε ότι η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1% στο τρίτο τρίμηνο έναντι 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο. Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν η αύξηση του ετήσιου ρυθμού της ακαθάριστης αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 3,1% από -2,3% στο δεύτερο τρίμηνο. Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο 13%. Για λόγους σύγκρισης, ήταν 13,2% το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της χρηματοδότησης των νοικοκυριών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στο 0,8% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σταθερός διατηρήθηκε και ο ρυθμός αύξησης των χρηματοπιστωτικών επενδύσεων τους στο 1,8%.
Όσον αφορά τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, το καθαρό εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα –που αντιστοιχεί σε γενικές γραμμές με τα τρέχοντα κέρδη τους– αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,3% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ είχε μειωθεί 1,1% στο προηγούμενο.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου