ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σε 4 μήνες το εφάπαξ των Αστυνομικών!!



 Σε 14-15 μήνες των Στρατιωτικών!!

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ σε Αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια στιγμή οι στρατιωτικοί έχουν επισήμως ειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να αναμένουν πάνω από 12 και σε κάποιες περιπτώσεις 14 και 15 μήνες για να εισπράξουν το εφάπαξ που δικαιούνται!! 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" ο Υπουργός Προσοτασίας του Πολίτη υπέγραψε απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το θέμα του εφάπαξ των αστυνομικών και των υπαλλήλων του υπουργείου του. Σύμφωνα μ΄ αυτή όχι μόνο θα το πάρουν μέσα στο επόμενο....>>
τετράμηνο,αλλά θα είναι και αυξημένο λόγω αλλαγής του υπολογισμού του. Η απόφαση αφορά σε (650) Αστυνομικούς και υπαλλήλους. Ανάλογη ρύθμιση είναι έτοιμη να υπογραφει και για τους πυροσβέστες. Και για τους στρατιωτικούς; Γι΄αυτούς ως συνήθως δεν υπάρχει καμία απολύτως ρύθμιση. Οι ιστορίες στρατιωτικών που προτίμησαν να αποστρατευθούν για να πάρουν το εφάπαξ και να “κλείσουν” μαύρες τρύπες στα οικονομικά τους είναι πάρα πολλές. Όμως υπολόγισαν χωρίς την ανευθυνότητα της Πολιτείας την οποία υπηρέτησαν. Οι καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ στους στρατιωτικούς είναι απαράδεκτες κι έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες. Το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση για να λυθεί το θέμα. Κάποιοι απόστρατοι που έχουν την δυνατότητα είναι έτοιμοι να προσφύγουν με αγωγές κατά των υπευθύνων ζητώντας το ποσό που δικαιούνται ως εφάπαξ εντόκως. Κι αυτό γιατί και οι τράπεζες που τους “κυνηγάνε” έντοκα ζητάνε τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου