ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

05/03/2014
Τις επιδόσεις των ΗΠΑ φαίνεται ότι προσεγγίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά στην καινοτομία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ οι επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της ΕΕ.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την καινοτομία στην Ένωσης για το 2014 και του πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την περιφερειακή καινοτομία το 2014, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει σε σχέση με το 2013 η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία.

Παράλληλα, προκύπτει ότι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων της Ένωσης για την καινοτομία του 2014, τα κράτη μέλη κατατάσσονται σε τέσσερις ομάδες επιδόσεων.
Η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία είναι «πρωτοπόροι της καινοτομίας», εφόσον οι επιδόσεις τους είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του μέσου όρου της ΕΕ.
Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Μεγάλη Βρετανία οι οποίες είναι «χώρες με καλές επιδόσεις στην καινοτομία» με επιδόσεις οι οποίες υπερβαίνουν ή είναι κοντά στις επιδόσεις του μέσου όρου της ΕΕ.
Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται η Ελλάδα μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία οι οποίες εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Πρόκειται για χώρες με «μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία».

Η Βουλγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία είναι «χώρες με χαμηλές επιδόσεις στην καινοτομία», πολύ χαμηλότερες από τις επιδόσεις του μέσου όρου της ΕΕ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου