ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα

,

Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα Με ισοδύναμα μέτρα ,τα οποία δεν προσδιορίζονται ακόμη, θα επιστραφούν οι περικοπές στους ένστολους που έγινα από την 1η Αυγούστου 2012 αναδρομικά αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ που τις έκρινε αντισυνταγματικές σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών .

Η επιστροφή αυτή των περικοπών αφορά τους μισθούς περίπου 268.500 εν ενεργεία στελεχών και αποστράτων ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αφού η απόφαση του ΣτΕ επηρεάζει τις αποδοχές αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και Στρατιωτικών και των τριών Σωμάτων. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, υπολογίζοντας, πάντως, ότι το κόστος είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών και λίγο κάτω από 500 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου το κόστος που θα προκύψει για τους ένστολους, θα καλυφθεί από ισοδύναμα μέτρα σύμφωνα με την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Έτσι οι ένστολοι αυτό που έχουν να περιμένουν είναι ότι θα λάβουν πίσω αναδρομικά τις περικοπές αλλά θα κληθούν να τις επιστρέψουν μέσω ισοδύναμων μέτρων που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Πάντως το θετικό είναι ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των εν λόγω υπαλλήλων του δημοσίου αφού θα χορηγηθεί μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα δώσει αυξήσεις στις αποδοχές τους. Συγκεκριμένα οι ένστολοι με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ από το Πάσχα και μετά αναμένεται να δουν μικρή αύξηση στις αποδοχές τους

ΠΗΓΗ  :  www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου