ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

18/03/2014
Επανακατατέθηκε, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η τροπολογία για την αλλαγή του νόμου του πόθεν έσχες της περιόδου 1974 - 2012 για όσους κατείχαν δημόσια ιδιότητα.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου θα είναι εξάμηνη και όχι ετήσια, όπως προέβλεπε η αρχική τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί πριν από λίγες ημέρες από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Η τροπολογία για τον αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες υπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης και έχει κατατεθεί στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, που εισάγεται σήμερα, Τρίτη, προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΠΗΓΗ : "  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί από κυβερνητικούς Βουλευτές, αλλά είχε αποσυρθεί μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το «πόθεν έσχες», έπειτα από την κατάθεση εκπρόθεσμης υπουργικής τροπολογίας.

O κ. Παπαδημούλης ζητάει να εξετασθεί άμεσα η τροπολογία με την οποία «δίνεται νέα παράταση στον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012, πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους», αλλά και «αποδυναμώνονται δραστικά οι προβλέψεις του ν. 4065/2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου