ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

04/03/2014
Επείγουσα εγκύκλιο με την οποία κοινοποιεί τη νέα διάταξη που ψήφισε η Βουλή για τη λειτουργία της Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών, κοινοποίησε ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Τα κατεπείγον στη νέα διάταξη, συνίσταται στο ότι οι φορολογούμενοι που αναζητούν διευθέτηση, θα πρέπει να ανταποκριθούν –κατά περίπτωση- ακόμη και μέσα σε 30 ημέρες από την ψήφιση του νόμου.
Η συγκεκριμένη διάταξη ενσωματώθηκε στον νόμο για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας» (ΠΕΔΥ) ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 17/02/2014.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως για περιπτώσεις προσφυγών ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 70Α οι οποίες δεν εξετάστηκαν έως την 31/12/2013 ή εξετάσθηκαν και αναπέμφθηκαν στη φορολογική διοίκηση «δύνανται, µε τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις της αρχικής υποβολής, να εξετάζονται στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας από την ∆.Ε.∆ (σ.σ διεύθυνση επίλυσης διαφορών) του άρθρου 63 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170), εντός αποκλειστικής προθεσµίας δύο µηνών από την υποβολή σχετικής αιτήσεως του ενδιαφεροµένου, µετά την οποία η σχετική αίτηση θεωρείται ότι έχει σιωπηρά απορριφθεί».
Όσον αφορά στην προθεσμία «η αίτηση εξετάζεται, µόνο εφόσον υποβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσµίας ενός µηνός από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου. Μετά την υποβολή της αίτησης (και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην εν λόγω διαδικασία), τυχόν βεβαιώσεις οφειλών που εδράζονται στις αντίστοιχες υποθέσεις διαγράφονται και οι σχετικές απαιτήσεις του ∆ηµοσίου επαναβεβαιώνονται και εισπράττονται είτε µε βάση την απόφαση της ως άνω Υπηρεσίας είτε µε την παρέλευση άπρακτης της προθεσµίας εντός της οποίας δύναται να αποφανθεί η ∆.Ε.∆».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου