ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για το φυσικό αέριο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: May 22, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: May 22, 2014 at 11:42 am
μπήκαν-οι-υπογραφές-στη-συμφωνία-ρωσίας-κίνας-για-το-φυσικό-αέριοΥπεγράφη η πολυαναμενόμενη συμφωνία για προμήθεια αερίου ανάμεσα στo Ρωσικό κολοσσό Gazprom και την κινεζική εταιρία CNPC. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, εκτιμάται ότι η Ρωσία θα παρέχει στην Κίνα έως και 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, μέσω ενός νέου ανατολικού αγωγού ο οποίος θα συνδέει τις δύο χώρες. Η συμφωνία αποτιμάται σε άνω των 400 δισ. δολαρίων.

Η Gazprom και η κρατική κινεζική CNPC υπέγραψαν συμβόλαιο για τους όρους πώλησης ποσοτήτων φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.
Η Gazprom θα αναπτύξει τα πεδία του αερίου και σκοπεύει να κατασκευάσει τους αγωγούς και τις μονάδες επεξεργασίας εντός της Ρωσίας, ενώ η CNPC θα κατασκευάσει τους αγωγούς αερίου στην Κίνα.Ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ χαρακτήρισε την τιμή στην οποία η Κίνα θα αγοράζει το φυσικό αέριο «μυστικό» και αρνήθηκε να την αποκαλύψει στα μέσα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κλείνοντας την εν λόγω συμφωνία με την Κίνα δείχνει ότι δεν θέλει να εξαρτάται απο τη Δύση, ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου