ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

2.697 παιδιά στις εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

03/06/2014
Με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου (τη συμμετοχή του Ειδικού Δημοτικού και του 9ουνηπιαγωγείου) και το 8ο Λαμπετίου (και τη συμμετοχή του 6ου νηπιαγωγείου) έκλεισαν για φέτος οι εκδηλώσεις του Ομίλου Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» για την οδική ασφάλεια.

Συνολικά 2.697 όλων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Πύργου συμπεριλαμβανομένων και του Δημοτικού και νηπιαγωγείου Βαρβάσαινας, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (και συγκεκριμένα με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου), με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας (μέσω των τμημάτων της τροχαίας) και την Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την παράσταση του θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστο Πλέσσα και το video: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο» (του πρ. Διοικητή της τροχαίας Καισαριανής κ. Γ. Πανταζόπουλου). Μετά την παράσταση αξιωματικός της τροχαίας Πύργου απαντούσε σε απορίες των παιδιών.
Η πρωτοβουλία του Ομίλου συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες αφού οι νεαροί μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης εκλήθησαν –αν το επιθυμούν-  να ζωγραφίσουν με θέμα: «Το ποδήλατο, η μηχανή, το αυτοκίνητο και ο δρόμος». Μέσα από τη φαντασία τους, θέλουμε να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις εντυπώσεις τους τόσο από τις εκδηλώσεις που παρακολούθησαν, όσο  και από την καθημερινή τους ζωή. Επιδιώκουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών, μέσα από τις ζωγραφιές και τις κατασκευές τους, να διαπιστώσουμε πώς αντιλαμβάνονται την οδική ασφάλεια.
Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν (με ποδήλατα, με κράνη για ποδήλατα, με τα βιβλία: «Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας»  αλλά και με διάφορα αναμνηστικά) και θα εκτεθούν στην κεντρική πλατεία του Πύργου σε ειδική εκδήλωση. Ο χρόνος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου