ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Μικρότερη τιμή και διάρκεια για τα εισιτήριαΜικρότερη τιμή και διάρκεια για τα εισιτήρια

ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

17/06/2014
Από 1η Σεπτεμβρίου μειώνεται η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες. 
Ωστόσο, μικρότερη θα είναι και η διάρκεια των εισιτηρίων.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης, παράλληλα μειώνεται και η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα μειωθεί στα 30 ευρώ από 45 που είναι σήμερα, ενώ του εισιτηρίου θα φθάσει στα 1,20 ευρώ, από 1,40 που είναι αυτή τη στιγμή.
Ακόμη, θα υπάρξει μείωση της χρονικής διάρκειας του εισιτηρίου, από 1,5 ώρα που είναι σήμερα σε 70 λεπτά.
Στον αντίποδα, σημαντική θα είναι η αύξηση του κόστους για όσους χρησιμοποιούν μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς η κάρτα για τα μέσα αυτά, κόστους 20 ευρώ που είναι σήμερα, καταργείται και οι χρήστες αυτοί θα πρέπει να προμηθεύονται την κάρτα των 30 ευρώ. Το μηνιαίο κόστος της κάρτας για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, πολύτεκνοι) θα είναι στα 15 ευρώ.
«Πριν ένα χρόνο ήταν μνημονιακή υποχρέωση η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, ωστόσο σήμερα πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες και να αλλάξουμε την τιμολογιακή πολιτική. Πρόκειται για πράξη ευθύνης», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και προσέθεσε: «ένα εισιτήριο, μια κάρτα, ένα δίκτυο». Μάλιστα επισήμανε ότι «παρότι μ’ αυτές τις αποφάσεις θα υπάρξει μείωση εσόδων, 10 εκατ. ετησίως, εμείς περιμένουμε αύξηση της επιβατικής κίνησης, που θα αντισταθμίσει τις απώλειες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της απόφασης. «Δεν είναι απλά μία μείωση, αλλά γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Είναι μια παρέμβαση που δείχνει τον δρόμο. Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» ανέφερε.
Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν τουρνικέ (περιστρεφόμενες μπάρες μεταξύ πόρτας και οδηγού) στα λεωφορεία στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την πόρτα του οδηγού. Ακόμη, εξήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων, έτσι ώστε με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου - σε δυο χρόνια - θα μειωθεί η λαθρεπιβίβαση.
Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από πέντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου