ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Β. ΧΟΓΙΕΡ: Η ΕΤΕπ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

30/06/2014
Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να παρουσιάσουν καλές επενδυτικές προτάσεις που θα έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), απευθύνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ.

«Ελάτε με καλές προτάσεις και θα τις χρηματοδοτήσουμε. Μπορούμε να βάλουμε εμείς την πραγματογνωμοσύνη ώστε να εξελίξετε καλύτερα το επενδυτικό σχέδιο. Δοκιμάστε», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Χόγιερ.
Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημόσιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του κόσμου σημειώνει πως «οι Έλληνες δεν είναι φιλόδοξοι με τις ελληνικές επενδύσεις. Προτιμούν να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα».
Μεταξύ άλλων κ. Χόγιερ επισημαίνει επίσης ότι η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, τόσο στον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.
«Ικανότητες υπάρχουν, αν πάτε σε επιστημονικά κέντρα θα βρείτε Έλληνες ερευνητές που στέκουν παγκοσμίως, αλλά μερικές φορές εργάζονται υπό εξαιρετικά σκληρές συνθήκες. Θα ήταν πολύ ευεργετικό για την μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας να γίνουν επενδύσεις εκεί», τονίζει ο κ. Χόγιερ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου