ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κινούνται οι ΗΠΑ: Αεροπλανοφόρο άμεσα στον Κόλπο

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma  " 

Posted: June 14, 2014 at 8:00 am, Last Updated: 
κινούνται-οι-ΗΠΑ-αεροπλανοφόρο-άμεσα-στον-κόλποΟι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση πάλι στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση ισλαμιστών, την ISIL, που απειλεί το Ιράκ με άμεση διάλυση και συνολικότερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής σε βίαιη ανακατάταξη, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με θανάσιμους κινδύνους για την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, πηγή του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, ότι το αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» (CVN 77) θα οδεύσει προς τον Κόλπο, με σκοπό να δώσει στην κυβέρνηση Ομπάμα ευελιξία και δυνατότητες, εν όψει της λήψης τελικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της απειλής, κυριολεκτικά για όλους τους εμπλεκόμενους έμμεσα ή άμεσα στην περιοχή.
Εκτός από το Ιράκ, απειλούνται για διαφορετικούς λόγους, η Τουρκία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, οι μοναρχίες του Κόλπου, η Συρία, όλοι κυριολεκτικά. Σε τελική ανάλυση, το «παιχνίδι» που παίζουν οι κρατικοί δρώντες της περιοχής είναι εν πολλοίς προβλέψιμο, ακόμα και η Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένη οργάνωση. Κανείς δεν επιθυμεί την παγιοποίηση των ανεξέλεγκτων εγκληματιών της ISIL στην εξίσωση…

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου