ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι Βραζιλιάνες σήκωσαν το τρόπαιο!

ΠΗΓΗ : "  http://www.sigmalive.com     " 

  Εκτύπωση | 12 Ιούλιος 2014, 07:04 | Επιμέλεια Παναγιώτης Γρηγορίου

Οι γυναίκες της χώρας που διοργανώνει το Μουντιάλ «περνούν καλά» τον τελευταίο μήνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, σε μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες από τους άντρες, οι καυτές Βραζιλιάνες γνώρισαν πολλούς άντρες

ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ αποκαλούν «gringos» τους άντρες άλλων εθνικοτήτων


Μπορεί οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι να κλαίνε ακόμα από ντροπή και να αισθάνονται ότι έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση ως χώρα, μετά τη συντριβή τους και την εφτάρα από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ, αλλά οι Βραζιλιάνες τουλάχιστον έχουν «σκοράρει»! Και όπως φαίνεται έχουν «σκοράρει» για τα καλά! Η Βραζιλία είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, κάτι που λίγο-πολύ θεωρείται γνωστό. Αυτό που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι στο σύνολο του πληθυσμού, η ισορροπία ανδρών-γυναικών απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί 50-50.
Οι γυναίκες είναι τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες από τους άντρες! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, οι γυναίκες της χώρας «περνούν καλά» κατά την περίοδο του Μουντιάλ με τους άντρες που έχουν επισκεφθεί την Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αφού για τον θηλυκό πληθυσμό είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για να αναζητήσουν το άλλο τους μισό.


«Ευγενικοί οι ξένοι»

Η 22χρονη Renata de Mouro μιλάει για τους «gringos», όπως αποκαλούν στην χώρα της τους άντρες άλλων εθνικοτήτων και εξηγεί ότι μαζί με τις φίλες της ταξίδεψε στο Ρίο δύο ώρες με το λεωφορείο για να γνωρίσει άντρες φιλάθλους, που έχουν κατακλύσει την πόλη για το Μουντιάλ. Σε διάφορες γιορτές και φεστιβάλ που διοργανώνονται στη Βραζιλία τις ημέρες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι γυναίκες της χώρας κάνουν γνωριμίες με τους ξένους φιλάθλους, που τους χαρακτηρίζουν γενναιόδωρους και ευγενικούς και όχι «άγριους», όπως είναι οι Βραζιλιάνοι. Οι καυτές Βραζιλιάνες διδάσκουν σάμπα στους «gringos» και περνούν μαζί τους καλά!

Κάποιοι επιφυλάσσονται

Όμως, κάποιοι άντρες που έχουν ταξιδέψει στη χώρα για το Μουντιάλ δηλώνουν επιφυλακτικοί με τις Βραζιλιάνες. Ο 33χρονος Matthew Coelo που ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο στη χώρα για να δει το Μουντιάλ, αναφέρει ότι οι Βραζιλιάνες θεωρούν πως οι ξένοι πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό, ενώ στη χώρα του όταν βγαίνει με μια γυναίκα μοιράζονται τα έξοδα. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι Βραζιλιάνες ψάχνουν για πλούσιους άντρες ανάμεσα στους φιλάθλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δείχνει γελώντας το σορτς και τις σαγιονάρες του!

Καταγγελίες

Πάντως, σύμφωνα με τον Τύπο, στη χώρα υπήρξαν και καταγγελίες από Βραζιλιάνες που αναφέρουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από ξένους φιλάθλους. Ειδικότερα, η εφημερίδα «Estado de Minas» αναφέρει ότι πολλές γυναίκες από τη χώρα κατήγγειλαν Άγγλους φιλάθλους για σεξουαλική παρενόχληση στις 24 Ιουνίου, στον αγώνα της Βρετανίας με την Κόστα Ρίκα, στο Μπέλο Οριζόντε. Η εφημερίδα αναφέρει, ότι, ίσως να πρόκειται πολλές φορές και για «παρεξηγήσεις», εξαιτίας της φήμης που έχουν οι Βραζιλιάνες ότι είναι σέξι γυναίκες, όπως το σούπερ μόντελ Gisele Bundchen και άλλα διάσημα μοντέλα που κατάγονται από τη χώρα!

«Αξίζουν να βιαστούν οι προκλητικά ντυμένες»!

Η ροπή των Βραζιλιάνων γυναικών προς τους ξένους μπορεί να εξηγηθεί. Αποκαλυπτικά ήταν τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η οποία κατέδειξε ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι άντρες θεωρούν πως μία γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα «αξίζει» να βιαστεί! Η έρευνα που έγινε υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης, προκάλεσε την οργή των φεμινιστριών και της Προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα μ' αυτήν τη δημοσκόπηση του Κυβερνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IPEA), 65,1% των 3.810 προσώπων αμφοτέρων των φύλων που ερωτήθηκαν, συμφώνησαν με την εξής πρόταση: «οι γυναίκες οι οποίες φορούν ρούχα που αφήνουν να φανεί το σώμα τους, αξίζουν τον βιασμό». Προς την ίδια κατεύθυνση, 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως, «αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί». Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα το γεγονός ότι αποδίδεται στη γυναίκα η ευθύνη για τη σεξουαλική βία που η ίδια υφίσταται.
Η Ρούσεφ έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι η μελέτη αποδεικνύει πως «η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει πολύ δρόμο να κάνει» και κάλεσε «την κυβέρνηση και την κοινωνία να εργασθούν μαζί εναντίον της βίας κατά των γυναικών». Από την πλευρά της, η φεμινίστρια δημοσιογράφος Νανά Κεϊρόζ οργάνωσε μια ηλεκτρονική διαδήλωση στο Facebook, καλώντας τις γυναίκες να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στις οποίες να φορούν λίγα ρούχα, με το σύνθημα «Δεν αξίζω να με βιάσουν». Στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, περίπου 20.000 γυναίκες ανέβασαν ταυτόχρονα φωτογραφίες τους στο Ίντερνετ.

ΠΗΓΕΣ: Πρώτο Θέμα, in.gr, AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου