ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Απραξία + Σιωπή = Νέα Μείωση Μερίσματος Μ.Τ.Σ.!

 Γράφει ο Απόστολος ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ,
    πρώην πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.Λάρισας
Αρχές Ιουνίου 2014, ως ενεργός ακόμα πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας, σταμάτησαν αναιτιολογήτως να δημοσιεύονται άρθρα και επιστολές μου, στην «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» στην εφημερίδα των Αποστράτων του Σ.Ξ., αν και αυτά αφορούσαν στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στις 3 Ιουνίου 2014, έστειλα e-mail στην ΕΑΑΣ και σε έξι μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, προκειμένου να δημοσιευθεί στην «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ», άρθρο μου με τίτλο «Το άκρον άωτον της ακινησίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Σε αυτό το άρθρο, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών θεμάτων, έγραφα επ’ ακριβώς, απευθυνόμενος στον.....>>
κ. Υπουργό: «Η συμφωνηθείσα τροπολογία από εσάς και ΑΝΥΠΟΙΚ από διμήνου και πλέον, που αφορά στη δημιουργία αποθεματικού από το 20% των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων του Μ.Τ.Σ, σταθερά στο ποσό των 20.000.000 €, ανά έτος. Αν αυτό δε συμβεί, αν δηλαδή δεν ενταχθεί άμεσα σε κάποιο νομοσχέδιο, θα έχουμε περαιτέρω μείωση του μερίσματος. Και θα φταίτε αποκλειστικά εσείς»Στην πράξη αυτό σημαίνει ετήσια απώλεια εσόδων για το Μ.Τ.Σ.της τάξης των 12.000.000 €. 
Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει, ο Υπουργός όπως όλα δείχνουν θα γίνει Επίτροπος στην Ε.Ε. κι αν δεν βρεθεί κάποιος «μαγικός» τρόπος να ενταχθεί άμεσα η τροπολογία αυτή σε κάποιο νομοσχέδιο, οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μείωση του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. και εκτός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του νέου προέδρου του Μ.Τ.Σ. (διορισμένος από τον Υπουργό), δυστυχώς θα φταίει και το νέο Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ. Όχι γιατί προέβη σε αυτή τη λογοκρισία (λίγο το κακό), αλλά γιατί επέλεξε την απραξία και τη σιωπή. Έπρεπε να ζητήσουν άμεση συνάντηση και να απαιτήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας. Και διερωτώμαι; Αν δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μία τέτοια υπόθεση, ήδη συμφωνημένη, με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και ευκόλως ορατό αρνητικό αποτέλεσμα, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε άλλα σοβαρότερα θέματα, που θα απαιτήσουν πολυποίκιλες ενέργειες; Δεν είναι καιρός το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των χιλιάδων μελών που τους ψήφισαν; Κύριε πρόεδρε - μέλη του Δ.Σ του Μ.Τ.Σ., κύριε πρόεδρε – μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., απαιτείται δυναμική ενέργεια από εσάς, όχι σήμερα αλλά ΧΘΕΣ! 
Σημείωση: Για όσους μη στρατιωτικούς διαβάσουν το παρόν, αξίζει να αναφέρω ότι το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει μειωθεί, από την έναρξη της κρίσης, κατά 53,81%, καθόσον ως ΜΗ επικουρικό ταμείο και ΜΗ χρηματοδοτούμενο από το κράτος, εφαρμόζει κατά γράμμα τους μνημονιακούς νόμους για τη μη δημιουργία ελλειμμάτων. Κι επειδή ακούμε στα Μ.Μ.Ε. για τα «Επικουρικά Ταμεία των ενστόλων», καλό είναι να διευκρινίσουμε ότι μόνον το ΤΕΑΠΑΣΑ, το ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας είναι επικουρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου